неділю, 22 грудня 2019 р.

Малих підприємців Миколаївщини вчили як ефективно вести та розвивати свій бізнес

10 подій, понад 500 учасників: підсумки роботи Центру інформаційної підтримки бізнесу в Миколаєві
Розвиток малого та середнього бізнесу має безпосередній вплив на економіку регіону. Від того, наскільки успішними є підприємства, залежить розмір податків, які вони сплачують до місцевого бюджету, якість їхніх послуг, та бізнес-клімат області загалом. Тому важливо навчати підприємців Миколаївщини, як ефективно вести та розвивати свій бізнес до європейських стандартів.
Миколаївський Регіональний Центр підтримки бізнесу був створений для підтримки підприємництва, інвестицій та регіонального економічного розвитку в 1998 році. Починаючи з 2016 року, Центр став інформаційним партнером Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР), що дозволило суттєво посилити діяльність Центру та розширити можливості підтримки підприємців регіону.

У 2019 році Центр інформаційної підтримки бізнесу м. Миколаєва організував більше 10 професійних освітніх заходів для бізнесу різних напрямків: розвиток ринку консалтингових послуг, інноваційного потенціалу регіону, туризму та суднобудування, ефективне кредитування, управління персоналом, клієнтоорієнтований сервіс, ефективні моделі масштабування та тиражування бізнесу й не тільки. У цих заходах взяли участь понад 500 представників малого та середнього бізнесу Миколаївської та Херсонської областей, а також підприємці з 9 інших областей.

Окрім організації масштабних регіональних івентів та навчальних програм для підприємців, що допомагають покращувати бізнес-клімат регіону, підвищувати стандарти роботи бізнесу, якість ведення підприємницької діяльності, зберігати конкурентоспроможність на ринку та якісно масштабувати власний бізнес, Центр проводить системну роботу з розвитку ключових індустрій для розвитку нашого регіону. Так, за підсумками останніх двох років роботи було підписано меморандум між ключовими суднобудівними та проектними компаніями м. Миколаєва про створення морського кластеру. Паралельно ведеться робота з об’єднаннями суднобудівних заводів та виробників морського обладнання Європи, що допоможе закласти міцний фундамент співпраці та реалізації спільних ініціатив для відродження галузі суднобудування та судноремонту. 
Анна Нікуліна.




Також Центр інформаційної підтримки бізнесу м. Миколаєва працює над розвитком консалтингового ринку − одним із ключових факторів забезпечення якісної підтримки малого та середнього бізнесу. В рамках регіональної конференції, що об’єднала декілька міст України, було ініційовано створення Регіональної асоціації професійного ділового навчання та бізнес-консалтингу, що покликана підвищити якість консалтингового супроводу.




А конференція «Жінки в бізнесі» зібрала у Миколаєві 100 успішних жінок різних професій, які ділилися власним досвідом підприємництва, професійного та особистого росту, обговорювали труднощі, з якими стикаються сучасні бізнесвумен.




Центр має три вектори діяльності: сприяння розвитку малого бізнесу, побудова інструментів ділової репутації бізнесу, покращення клімату для малого та середнього бізнесу). Окремо варто відмітити роль Центру в інтеграції малого та середнього бізнесу до ключових європейських партнерських платформ (European enterprise network, EUROPEAN CLUSTER COLLABORATION PLATFORM).





За словами заступниці директора Ольги Раку, Центр інформаційної підтримки бізнесу м. Миколаїв запланував на 2020 рік не менш амбітні проекти, масштабні регіональні івенти, навчальні галузеві програми та ініціативи.



Немає коментарів: