вівторок, 16 липня 2019 р.

ІНАВГУРАЦІЯ НОВОГО РОТАРІЙСЬКОГО ГУБЕРНАТОРА

Вперше в Миколаєві відбулася інаугурація ротарійського Губернатора Дистрикту 22 32 Україна-Білорусія Миколи Стеблянка. Привітати його до міста приїхали члени Ротарі клубів з усієї України, Білорусії та Польщі. Гості відзначили символічність того, що новий рік для Ротарійців починається саме в місті, що знаходиться під покровом Святого Миколая.

Микола Стеблянко, губернатор Дистрикту 22 32 Україна-Білорусія 2019-2020 років: «Не зважаючи на те, що рік тільки розпочався, насправді, плани у нас вже сформовані. У нас є особливе завдання від організації Ротарі Інтернешнл, тому що вони бачать в нашій країні дуже великий потенціал. В Україні Ротарі може бути більше, може бути видніше – і ми над цим збираємося працювати. Ми хочемо залучати якомога більше людей, яким цікаве Ротарі, які хочуть вступити до наших лав, хочуть допомагати нашому суспільству, як це робимо ми. Ми відкриті для всіх».



Микола Стеблянко в Ротаракті з 1996 року. Є членом Ротарі e-Клуб Україна. Свою професійну діяльність вже 10 років здійснює в рекламній агенції «Вторая Половина», пройшовши шлях від кур’єра до заступника директора з маркетингу. За свою роботу в Ротарі нагороджений відзнакою Paul Harris Fellow +2 (2011, 2013, 2016). В 2016 р. також отримав відзнаку Ротарі Інтернешнл «Global Service to Humanity», яка щорічно вручається найкращим випускникам Ротарійських програм за вагомий внесок в Ротарійське служіння.

Після передачі клейнодів, новий Губернатор подякував своєму попереднику Сергію Завадському, який очолював дистрикт протягом 2018-2019 років та вручив йому відзнаку за неоцінений вклад у розвиток дистрикту 22 32.


Під час Інавгурації Микола Стеблянко вперше за всю історію існування Дистрикту 22 32 зачитав декларацію Губернатора, в якій зобов’язався дотримуватися норм Конституції та правил Ротарі Інтернешнл.


Ротарі ІНТЕРНЕШНЛ – це благодійна міжнародна організація, яка об’єднує успішних та ділових людей з усього світу навколо однієї надважливої місії – безкорисного служіння на благо суспільства. В Миколаєві свою діяльність Ротарі Клуб здійснює вже протягом 24 років, за цей час членами клубу стали відомі та успішні миколаївці з різних сфер діяльності. Чартерним членом Ротарі Клуб Миколаїв був багатолітній міський голова міста Миколаєва Володимир Чайка.




В 2019 Президентом Ротарі Клуб Миколаїв обрано директора Коледжу преси та телебачення, генерального продюсера телеканалу ТАК TV, заслуженого журналіста України Гліба Головченка. Повноваження новому лідеру передав відомий миколаївський художник - Владислав Гур’єв.

Новий Президент Ротарі Клуб Миколаїв наголосив на проблемах, які сьогодні існують в Миколаєві та зазначив, що діяльність Ротарі Клубу – це надважлива складова життя міста.

Гліб Головченко, президент Ротарі Клуб Миколаїв 2019-2020 років: «Якщо говорити про такі проблеми, як, наприклад, якість питної води, то, на жаль, в Миколаєві – це дуже велика проблема. Однією з системних проблем, якими займається Ротарі у всьому світі – це якість води. Крім того, наприклад, вакцинація населення – це також одна з програм Ротарі по всьому світу, програма, яка допомагає боротися з такою смертельною хворобою, як поліомієліт. Насправді, кожен з тих напрямків, які є у Ротарі, - може покращити життя міста Миколаєва та його городян. І саме над цим ми буде працювати в цьому році»

Ще однією знаковою подією цього дня став вступ до Ротаракту нового члена Юрія Горбунова, який в свої 23 роки став наймолодшим ротарійцем.

Варто зазначити, що на сьогодні в Україні діє 51 Клуб в 26 містах, а також Ротарі е-Клуб. Крім того, у багатьох містах почала розвиватися молодіжна програма Ротаракт, а в Черкасах і Харкові активно діють Клуби Онлайн. В деяких містах, на сьогодні, утворено вже декілька Ротарі Клубів, зокрема, 7 Клубів в Києві, у Львові і в Харкові.


Немає коментарів: