пʼятницю, 19 квітня 2019 р.

Всі вистави країни в одній базі

Сцена популярної вистави
Давно відомо що зайвою інформація не буває. А коли ви митець - режисер, актор, сценарист та працюєте над новим  творчим проектом, інформація стає критично важливою.
Можу чи ні запросити цю людину? Чи хто може зробити щось перфектніше?
​​Сьогодні нарешті з'явився інформаційний проект над яким працюють брати Богдан й Марк Головченко. Це база даних, яка накопичує інформацію про всі театральні вистави в Україні.



Спочатку мова йде про сьогоднішній репертуар національних, комунальних, незалежних театрів і окремих театральних проектів. Згодом цю інформацію можна буде добудовувати горизонтально і вертикально. А головне, вибудувати альянси. Театр, як відомо - продукт творчості багатьох виконавців.

Для театрознавців, продюсерів, драматургів, акторів, режисерів, художників та інших представників театральної спільноти це буде цікаво.

Почали збирати крихти. Зараз фрагментарно зібрали інформацію майже про 500 вистав з різних куточків України. Київ ще свідомо не чіпали.

Інформація зберігається у Google Fusion Tables. Наприкінці року цей продукт закривається. До цього часу стартапери планують зібрати інформацію про півтори тисячі вистав, зробити для проекту окремий сайт та побудувати хоча б один похідний продукт, який буде використовувати ці дані.
Кожний успішний проект завдячує належно підібраним кадрам. У часи тотальної автоматизації  театральна інформаційна база додаст якості національному творчому продукту.

С. Лиманов. 


Немає коментарів: