вівторок, 12 березня 2019 р.

Випускникам шкіл більше не видадуть атестат

Українські школярі відтепер отримуватимуть після 4-го класу свідоцтво про здобуття початкової освіти; після 9-го - свідоцтво про здобуття базовоїсередньої освіти; а після завершення школи в 11-му (12) класі - свідоцтво про здобуття повної загальної середньої освіти.
Відповідну постанову було прийнято на урядовому засіданні 6 березня2019 року.
Також, для того щоб усі ці документи були доступні і для осіб з порушеннями зору, їх почнуть виготовляти з використанням шрифту Брайля.
Таким чином Міністерство освіти і науки України розпочало реформу "Нова українська школа". У вересні 2019 року вже два класи - перший і другий - вчитимуться за новим стандартом, з підготовленими вчителями та в новому освітньому просторі. Міністерство освіти і науки інвестує в обладнання природничо-математичних кабінетів і формує мережу опорнихшкЕіл для підготовки до реформи на наступних рівнях освіти.
Щороку в Україні зростає кількість дітей з особливими освітнімипотребами у школах. Саме тому отримуючи свій документ про освіту, вони мають право розуміти, що там написано. Тож відтепер така можливістьз'явиться.
Важливо зазначити, що постановою вперше передбачено введеннядокументу єдиного зразка після завершення початкової школи. Поки його не видаватимуть безпосередньо школярам, однак планується, що всі свідоцтва, зокрема про отримання початкової освіти, будуть занесені в Єдину державнубазу (ЄДЕБО). Це полегшить відновлення документів, а також перехід дітейіз закладу в заклад.
Консультує начальник Головного територіального управління юстиції у Миколаївській області Роман Возняк 


Немає коментарів: