пʼятницю, 15 березня 2019 р.

Я обираю - допомога виборцю

Багато слів сказано під час виборчої кампанії про політичну культуру. Кажуть її немає, або вона низька. А молоді вчені-політологи з одеської ГО Інститут політичної інформації взяли й зробили вагомий внесок.
Днями було презентовано мережеву платформу IVote/Яобираю на який за допомогою короткого теста(декілька хвили) можно виявити хто з кандидатів в президенти найбільш відповідає вашим запитам. Оброблені були всі програми кандидатів, які реєструються з поданням в ЦВК.
Павло Колотвін, лідер громадськоі організаціі - розробника ресурсу, на презентації розповів про деяки "баги" політиків яки були "викриті" в перші дні роботи платформи.

Так у Балашова в програмі немає навіть слова НАТО. А.Гриценко не відобразив своє відношення до ЄС в програмі. Сумні висновки.
Зеленский в своїй програмі "обмовився" тільки про міжнародну угоду "Відкрите небо".
Порошенко знову запропанував мараторій на продаж землі.
Тимошенко засвідчила модернизацію війська "по стандартам НАТО".
Таке враження, що програми пишуть тільки для паперу в ЦВК!
Більше 70 тисяч користувачів за перший тиждень платформи відвідали й пройшли тест на визначення "свого" кандидата. Працює добре.
Так політична культура й вирощується.  iVote – це тільки інструмент, який має полегшити розуміння політичного процесу та збільшити доступність розуміння офіційних програм кандидатів. Треба покладатися на власний розсуд та самостійно аналізувати отримані результати та приймати своє рішення.
ПРОЙТИ ТЕСТ: https://ivote.com.ua/#/
В.Головченко


Немає коментарів: