середу, 20 лютого 2019 р.

Вибори: що то є?

Триває передвиборча пора. Громадяни щодня отримують гігабайти інформації про перебіг передвиборчих перегонів. Вибори президента вже "траплялись" в Украіні, але ще не було 44 кандидатів. Світ змінюються, а з ним й прийоми передвиборчої агітації. Для того, щоб було легше сприймати ту чи іншу інформацію ми від сьогодні започаткували нову спеціальну рубрику яка буде розтлумачувати людською мовою "що то є?"

Зобов'язання від нас: надативати слово тільки дійсно незалежним експертам, які добре знаються на українській політиці, а не відпрацьовують московські темніки.


Починаємо з Віктора Тарана зі столиці:

- Зеленський-Порошенко - такий другий тур прогнозує другий тиждень підряд третє опитування від серйозних соціологічних служб.


Дані Центру Разумкова:


Зеленський - 19%


Порошенко - 16,8%


Тимошенко - 13,8%


Фантастика? Ні - Тенденції.


Причин гальмування і падіння рейтингу Тимошенко багато. Ключова - занадто ранній старт кампанії. У той час як кампанії всіх кандидатів наразі набирають оберти, кампанія Тимошенко різко просіла. Не має нових сенсів, меседжів, ідей.

Ще одним не формальним підтвердженням соціологічних цифр стало «розгортання протягом останні два тижні всіх інформаційних потуг Тимошенко проти Зеленського.» Включилися всі - ЛОМи, ЗМІ, проплачені антикампанії.

Мотивація зрозуміла - ЗЕ неочікувано забрав найбільше голосів саме у Леді Ю.

І що з цим робити поки у штабі Тимошенко не зовсім розуміють. І якщо найближчим часом тенденції не зміняться, обиратимемо у другому турі між Порошенком і Зеленським. Парою, яку не пів-року тому не міг спрогнозувати жодний (!) політичний експерт :)  саме через таку не передбачуваність украінська політика лишається унікальною та цікавою.


Немає коментарів: