вівторок, 29 січня 2019 р.

Виставка Ігоря Марковського ТВОРЧІСТЬ

У великій залі галереї Одеського літературного музею відкрилася виставка Ігоря Марковського "ТВОРЧІСТЬ"

Ігор Федотович Марковський (1949-2018) був членом Національної спілки художників України та Національної асоціації митців. У 1969 закінчив Одеське державне художнє училище ім. М.Грекова. У 1984 р., після закінчення Київського художнього інституту, повернувся до Одеси і п’ять років викладав у художньому училищі імені М.Грекова.

З Одеським літературним музеєм його пов’язувала тісна дружба, саме тут у 1991 відбулась його перша персональна виставка. І. Ф. Марковський починав як книжковий графік, на виставці представлені його ілюстрації до поеми Т. Шевченка «Неофіти» та поезій М. Бажана з фондів музею.


Протягом двадцяти років прикутий тяжкою недугою до інвалідного візка, він не облишив пензля.

На виставці представлені роботи, написані в останні роки, серед яких можна побачити багато натюрмортів. Художник зізнавався, що йому важко придумувати сюжет, тому здебільшого він писав те, що бачив, те що його оточувало – квіти, праски, риби, меблі. Такий підхід допомагав йому сконцентруватись на деталях та показати внутрішню сутність предмету, його душу. Більша частина робіт виконана в техніці пастелі. Саме ця м’яка техніка допомагала художнику передавати чуттєві враження та настрої.

http://museum-literature.odessa.ua/pbasic/lru/tb2/tp3/id978


Немає коментарів: