вівторок, 25 грудня 2018 р.

Розпочато прийом заявок у конкурсні програми ОМКФ-2019

10-й Одеський міжнародний кінофестиваль, який відбудеться 12-20 липня 2019, розпочинає відбір фільмів у конкурсні програми. Для подачі заявки необхідно заповнити онлайн-форму, розміщену на офіційному сайті кінофестивалю, і надати всі зазначені в онлайн-формі матеріали до 24:00 (за Київським часом) 12 квітня 2019 року.

“Цей Одеський кінофестиваль стане ювілейним - десятим. Відповідно, рівень фільмів-учасників повинен бути особливо високим. Щороку до конкурсних та позаконкурсних програм ми відбираємо найкращі зразки сучасного світового кінематографу. І цьогоріч перед нами стоїть особливе завдання - представити глядачеві ОМКФ картини, кожна з яких гідна звання переможця ювілейного, десятого Одеського кінофестивалю”, - наголошує генеральна продюсерка ОМКФ Юлія Сінькевич.
Учасниками Міжнародної конкурсної програми можуть стати ігрові повнометражні фільми високої художньої якості із глядацьким потенціалом (“арт-мейнстрім”) і завершені після 1 січня 2018, які не мали прем’єри на території України на момент початку кінофестивалю у 2019 році.
До Національної конкурсної програми відбираються ігрові та неігрові повнометражні та короткометражні фільми всіх жанрів українського виробництва або копродукції з Україною, завершені після 1 січня 2018 року. Нагадуємо, кожен фільм, що пройшов селекцію відбірковою комісією Одеського кінофестивалю, може брати участь лише в одній конкурсній програмі ОМКФ. Цьогоріч на 10-ому ОМКФ з’явиться нова номінація - “Приз глядацьких симпатій” Національного конкурсу, приз за перемогу в якій складатиме 60 000 грн.
До участі у Конкурсі європейських документальних фільмів приймаються повнометражні документальні стрічки, що були вироблені повністю або у межах міжнародної копродукції; зі списком країн ви можете ознайомитися на сайті ОМКФ у розділі “Регламент”. Там само ви зможете знайти детальну інформацію про правила та процедуру подачі заявок на 10-й Одеський кінофестиваль. Приймання заявок до міжнародної, національної та документальної конкурсних програм відкрито з 17 грудня 2018 до 12 квітня 2019.
“На цьому фестивалі ми продовжимо відкривати глядачу міжнародне та українське кіно у всьому його розмаїтті: різні формати і жанри (художні, документальні, анімаційні), різні хронометражі (повний і короткий метр), всі епохи (від класики німого кіно на Потьомкінських сходах до найсвіжіших прем’єр року). Ми й надалі даватимемо глядачеві можливість бачити світ очима найталановитіших режисерів минулого та сучасності. Ювілейний ОМКФ також відобразить всю історію кінофестивалю за 10 років, так само як і всю потужну історію світового кінематографа”, - зазначає програмний директор ОМКФ Антельм Відо.
Селекція фільмів у конкурсні програми здійснюється відбірковою комісією, в яку входить програмна дирекція кінофестивалю.

За додатковою інформацією звертайтеся, будь ласка, за електронною адресою program@oiff.com.ua


Немає коментарів: