вівторок, 25 грудня 2018 р.

Миколаївщина: виборчі округи для виборів Президента співпадають із округами для виборів нардепів

Для організації і проведення виборів Президента України на території країни, в тому числі на Миколаївщині, будуть використані межі одномандатних виборчих округів, які були утворені відповідно до Закону України «Про вибори народних депутатів України».
Центральна виборча комісія, відповідно до 3 частини статті 19 Закону України «Про вибори Президента України», 20 грудня опублікувала в газеті «Голос України» перелік територіальних виборчих округів для чергових виборів Президента України із зазначенням їх номерів,

меж та центрів. Слід зауважити, що виборчі округи будуть відрізнятися від округів, які використовувалися на позачергових виборах Президента 2014 року.

Так, Верховна Рада 13 березня 2014 року внесла зміни до Закону України "Про вибори Президента України" та деяких інших законодавчих актів України щодо техніко-юридичного вдосконалення виборчого процесу. Тож для підготовки, організації і проведення виборів Президента України використовуються одномандатні виборчі округи, що були утворені відповідно до Закону України "Про вибори народних депутатів України" і діють на постійній основі.

На території Миколаївської області утворено шість територіальних виборчих округів.

Громадянська мережа ОПОРА надає порівняння меж округів 2014 та 2019 року.

Дмитро Баштовий,

координатор громадського спостереження ОПОРИ за виборами в Миколаївській області


Немає коментарів: