пʼятницю, 9 листопада 2018 р.

Підготовка муніципальних виконавців

Миколаів вночі. фото А.Дронова
Ми в містах незадоволені багатьма послугами. Точніше, відчуваємо що дійсної конкуренції по майже всім послугам немає взагалі. Дахи перекривають вчорашні вчителі фізкультури, а лівнестоки роблять - політологи. Муніципальні органи рідко можуть собі дозволити стати ранніми користувачами інноваційних рішень, оскільки це, як правило, пов'язане з фінансовими ризиками і вимагає швидкого прийняття рішень. Існуючі механізми державних закупівель та прийняття рішень призводять до того, що міста виявляються приреченими на використання застарілих, добре обкатаних, технологій.
Одночасно молоді ініціативні підприємці, що володіють креативним потенціалом і бажають взяти участь у вирішенні актуальних проблем розвитку міст, позбавлені практичних можливостей це зробити через складний процес державних закупівель та високих вимог до їх учасників.



В Одесі презентовали ініціативу першого міського акселератора Betamisto для доподготовки нових команд виконавців муніципальних програм. До кінця листопада ще можно подавати свої ідеї на конкурс. Це можуть бути ініціативи з інших міст. Фаховість команди та новина бізнес-ідеї один з критеріїв відбору. Запустити ринок нових муніципальних послуг - надзавдання. Амбітний план, але за нього взялись яскраві особистості. Все може бути!
В.Головченко


Немає коментарів: