понеділок, 19 листопада 2018 р.

Виставка на ювелей фотомайстра Панова

21 листопада о 15:00 у виставковій залі Миколаївського міського палацу культури і мистецтв (вул. Нікольська, 54) відбудеться відкриття виставки жанрової фотографії, присвяченої пам'яті та з нагоди 70-ти річного ювілею визначного майстра світопису, фотохудожника Бориса Івановича Панова. Окрім робіт відомого фотомайстра - сучасника, в експозиції будуть представлені найкращі роботи учасників і призерів Міського конкурсу "Людина і час", які продовжують традиції живої, непостановочної фотографії.

Розпочавши свій творчий шлях на ниві фотомистецтва у 1978 році в Миколаївському народному фотоклубі "Корабел", Борис Панов невпинно відшліфовував свої фотографічні вміння і знання. Завдяки здобутим навикам, у 1982 році він очолив фотоклуб "Корабел" та вступив на кафедру "Фотомистецтво" Заочного народного університету мистецтв (м. Москва).

З 1985 року почався шлях участі митця в міжнародних фотосалонах. На той час його роботи демонструвалися в Литві, Латвії, Естонії та Румунії. Успіх не змусив себе довго чекати. У Бориса Івановича з`явилися перші відзнаки, нагороди, які окрилювали автора та спонукали до вдосконалення творчої майстерності, до ще активнішої участі у виставковій діяльності.

З 1990 року Борис Іванович Панов – член Національної Спілки фотохудожників України та її Правління, офіцер зі зв`язках з FIAP та голова Правління Миколаївської обласної організації Національної спілки фотохудожників України. В цьому ж році, Борису Панову першому в Україні було присвоєно почесне міжнародне звання AFIAP (художник міжнародної федерації фотомистецтва), а на протязі наступних 6 років - ще два вищих звання: EFIAP, ESFIAP. Таким чином світ визнав його внесок у розвиток фотомистецтва.

За історію багаторічної діяльності, фотороботи Бориса Панова експонувались у п’ятистах міжнародних фотосалонах, в 52 країнах світу. В його колекції 130 нагород різного рангу: медалі, кубки, призи, дипломи, почесні стрічки. Борис Іванович був Почесним членом фотооб`єднання міста Росаріо (Аргентина), ф\к "Горизонт" у місті Сібіу (Румунія), ф\к "Буенос-Айрес" (Аргентина), а в Україні – фотоклубів Львова, Ялти, Одеси. Він скеровував і силу, і енергію на пропаганду української фотографії на міжнародній арені. Як наслідок, - в 2007 році вже сто українських фотомитців отримали високі почесні звання FIAP!

Тож запрошуємо усіх бажаючих в листопадовий день семидесятилітнього ювілею фотомитця, поринути у магію творчості Бориса Панова, пізнати філософію творів цієї епохальної особистості та доторкнутися до таємниці кожної з робіт, в яких лишилися миттєвості, що іноді варті всього життя!


Немає коментарів: