середу, 24 жовтня 2018 р.

В Одесі з'явились перші сімейні радники

В Одесі були представлені сімейні радники, котрі співпрацюватимуть з вразливими категоріями громадян, а також надаватимуть правову та психологічну допомогу.
«Сімейні радники» – проект на базі Центрів безоплатної правової допомоги із залученням Міністерства юстиції України, фахових юристів, психологів, представників місцевої влади для вирішення проблем з питань виплати аліментів, захисту від домашнього насильства, батьківських прав та інших.



«Сімейні радники долучаються на громадських засадах, вибудовують ефективну співпрацю не тільки з громадянами, а й з профільними співробітниками Міністерства юстиції та фаховими юристами системи Безоплатної правової допомоги, спеціалізованими психологами, представниками місцевої влади. Разом вони допомагають вирішувати проблеми людей з питань виплати аліментів, захисту від домашнього насильства, батьківських прав», - розповіла Іванна Смачило, заступник міністра юстиції України.

Першими сімейними радниками в Одесі стали Ірина Мчедлішвілі та Вікторія Фадєєнкова. Вони співпрацюють з юстицією вже більше року у форматі ініціативи «Дитина має Право» і вже пройшли відповідне навчання, мають навички роботи з проблемними питаннями.

Звернутися до сімейних радників в Одеській області можна:

- кожного вівторка з 11:00 до 13:00 у Першому одеському місцевому центрі з надання БВПД;

- кожного четверга з 11:00 до 13:00 у Білгород-Дністровському бюро правової допомоги.

«Всі українці завжди можуть звернутися за правовою допомогою до однієї з 551 точок доступу до БПД. Держава вже сьогодні гарантує безоплатну допомогу для жертв домашнього насильства. Це стосується і жінок, і чоловіків, і дітей, і літніх людей, які так само нерідко стають жертвами знущань», – зауважила Іванна Смачило.

Нагадаємо, 16 жовтня 2018 року відбулася презентація ініціативи «Сімейні радники». Це спільна ініціатива Міністерства юстиції України, Координаційного центру з надання правової допомоги та громадськості.


Кирило Чумаченко.



Немає коментарів: