середу, 5 вересня 2018 р.

На неплатників аліментів складуть протоколи за ухилення від громадських робіт

Консультує начальник Головного територіального управління юстиції у Миколаївській області Роман Возняк
Врегульована процедура з оформлення адмінпротоколів органами пробації за ухилення від суспільно корисних робіт.
Посадова особа органу пробації складає протокол в наступних випадках:

- неявки порушника до місця виконання суспільно корисних робіт протягом двох днів з дати, визначеної в напрямку уповноваженого органу з питань пробації, без поважних причин;

- невиходу на суспільно корисні роботи або відмову виконувати роботу, вид якої визначено підприємством, установою, організацією, більше двох разів протягом місяця без поважних причин;

- поява на робочому місці в стані алкогольного, наркотичного або токсичного сп'яніння.

Протокол повинен бути складений протягом трьох діб з моменту встановлення даних, які підтверджують факт вчинення правопорушення.

У протоколі вказуються місце та час вчинення правопорушення, його суть, які саме протиправні дії вчинив порушник.

Порушнику направляється виклик до уповноваженого органу пробації з метою отримання пояснень та ознайомлення з протоколом. Він також може надати пояснення і зауваження до змісту протоколу, які вносяться в протокол і засвідчуються підписом або може додаватися окремо, про що робиться запис у протоколі.

Також письмові пояснення можуть надати свідки адміністративного правопорушення (у разі їх наявності).

Матеріали про адміністративне правопорушення оформляє посадова особа, яка склала протокол. Складений протокол та інші матеріали, що підтверджують факт вчинення адміністративного правопорушення, формуються у справу.

Справа разом із супровідним листом направляється до районного суду за місцем вчинення адмінправопорушення.



Нагадаємо, 28 серпня вступив в силу Закон, який посилює відповідальність боржників за аліментами, зокрема, за несплату аліментів протягом 6 місяців (трьох - якщо дитина хвора): боржника притягнуть до суспільно корисних робіт на термін від 120 до 240 годин. За повторне порушення доведеться відпрацювати від 240 до 360 годин. Ухильників можуть заарештувати на 10 діб, а злісних - позбавити волі на 2 роки.



Немає коментарів: