понеділок, 20 серпня 2018 р.

Show must go on

Є в Миколалаєві театр куда квитків ніколи немає. Глядачі привчились заздалегіть купувати. Деякі чекають опівночі перших хвилин продажів в Інтернеті та вантажать сайт з купівлєю квитків, деякі - ранок починають під театральною касою. Це - Миколаївський академічний український театр драми та музичної комедії. За давньою традицією напередоні театрального сезону директор-художній керівник театру М.Берсон дає прес-конференцію. Драматизм цьогорічної був з самого початку.
Цього сезона театр за конкурсом запросив 9 нових акторів. Їх керівник й представив журналістам на початку. І якщо хтось журиться за тими акторами що пішли з різних причин, то від сьогодні стало зрозуміло: в нашому театрі актори творчо зростають та розвиваються. І це теж - стиль життя, важко працювати й запалювати зірок. І знову - 13 прем'єр (8 вистав, 2 шоу, 2 поновленні оперети, 1 робота театра-студії "Академія пані Куліси).
Відкриється сезон новою виставою "Закат" за Ісаком Бабелєм в постановці Максима Голенко.
Чекаємо саме змістовного драматичного прочитання одеського письменника, який дитинство провів в Миколаєві (в районі де зараз мешкає український театр). 1 листопада зустрічаємось на прем'єрі.
2-й драматичний акцент прес-конференції був коли Микола Семенович розповів як в серпні під час роботи над новою виставою за п"єсою  А.Крима в Миколаєві помер відомий київській режисер І.Славінський. Митець 13 років приїздив до нашого міста ставити вистави, але цього року сердце не витримало. Але як відомо: шоу повинно відбуватись! Театр продовжив працювати над виставою "Жмурик ол інклюзів", прем'єра 30 листопада.

Ну а 3-я прем'єра, яку 100% треба подивитись - "Шевальє Іван Сірко".
Наш театр продовжить брати участь у фестивалях. Вже у вересні колектив візьме участь у всеукраїнському театральному фестивалі "СвітОгляд" в Северодонецьку з виставою "Хазяїн". Де як не в донецькому степу буде доречною ця п"єса про продажність?!
Ну й залишилось очікувати недовго до фіналу Всеукраїнського фестивалю-премії "ГРА" організованого Національною спілкою театральних діячів України - 28.08. Де змагається рок-опера "Біла ворона", як найкраща музична вистава 2017 року. 17,18 листопада буде на великій сцені у бенефісі головного диригента театру, з.а. Віктора Уреса. Ну а якщо ви любите оперети, то наприкінці сезону можно буде почути відновлені "Весела вдова" та "Циганський барон"(березень/травень).
Журналісти як зажди задавали питання керівнику, а я впіймав себе на думці, що в цьому осередку культури Миколаєвщини працюють як на дуже продуктивному конвейєрі. Всім би таку ефективність.
Мабуть, Мельпомена надихає!
С.Ліманов.
Фото Б.Головченко.




Немає коментарів: