четвер, 12 липня 2018 р.

В Україні пройде другий кіноклубний фестиваль європейського кіно




12 липня в Україні розпочинається другий Фестиваль європейського кіно, який запрошує глядачів на безкоштовні кіноклубні покази.
Провести фестиваль у своєму місті можуть всі охочі – до співпраці запрошено кураторів кіноклубів та активістів, які можуть запропонувати простір для показів. Для цього потрібно залишити заявку на сторінці фестивалю на сайті проекту Артхаус Клуб. Права на фільми надаються для некомерційних показів – фестиваль європейського кіно триватиме до 31 серпня.
До програми Фестивалю європейського кіно увійшли фільми-події: володар Золотої пальмової гілки Каннського кінофестивалю 2017 року – сатирична трагікомедія «Квадрат» Рубена Естлунда; трилер «Тебе ніколи тут не було» з Хоакіном Феніксом, відзначений преміями за найкращу чоловічу роль та найкращий сценарій у Каннах; лауреат премії «Золотий глобус» за найкращий іншомовний фільм – драма «На межі» з Діане Крюгер від зірки німецького кіно Фатіха Акіна; екранізація італійського бестселера, трилер «Дівчина в тумані» з Жаном Рено та Тоні Сервілло; 5-разовий призер французької премії «Сезар», екранізація хітового роману П'єра Леметра – трагікомедія «До побачення там, нагорі».
 Також в рамках фестивалю можна буде побачити українську стрічку – драму «Рівень чорного» Валентина Васяновича, яка була національним кандидатом на премію «Оскар» за найкращий іншомовний фільм та була відзначена призом Міжнародної федерації кінопреси (FIPRESCI) на Одеському кінофестивалі.
 Всі фільми надаються в українській озвучці, «Тебе ніколи тут не було» доступний також для показу мовою оригіналу з субтитрами. 
 Захід відбувається за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні і пропонує ближче познайомитися з найкращими фільмами останніх років, знятими у країнах ЄС. Проект створено з метою популяризації європейського мистецтва кіно.


Немає коментарів: