понеділок, 23 липня 2018 р.

Молоді вовчиці «1+1»



Як телеканал «1+1» перетворив Atlas Weekend на концерт Олега Винника.


«Понад 150 тисяч гостей прийшли на музичний фестиваль Atlas Weekend, щоб побачити Олега Винника», — цей напис красувався в новинах «ТСН» усі чотири хвилини сюжету про відкриття заходу концертом співака 4 липня. Журналістки «1+1» не просто звели перший день фесту до, судячи з усього, улюбленого співака. Вони виставили весь захід та його учасників, щонайбільше, розігрівом.

Ведуча Соломія Вітвіцька подала матеріал так: «Люди чекали по вісім годин, щоб зайняти найкращі місця перед його виступом у перший і безкоштовний день найбільшого фестивалю у Східній Європі. Як шаленіють від Винника фанатки, і чи не ревнують інші артисти...»

Кореспондентка Наталія Гончарова не підвела: «Щоб побачити Олега Винника, гостям фестивалю довелося чекати вісім годин».Це перші слова сюжету. А ось перший коментар на YouTube під цим відео:«А чого воно вирішили, що всі прийшли заради Винника?»

І справді, чому? Можливо, тому що далі в матеріалі ми побачимо лише фанатів Олега. Але ж на самому фестивалі, зважаючи на кількість скепсису та жартів (які співак визнає) з приводу цього виступу, мав бути хтось, хто прийшов туди заради інших музикантів?

Навряд чи, адже про них журналісти відгукуються хіба що як про розігрів для «легенди», а то й гірше: «Жіночкам, щоб застовпити найкращі місця, доводиться слухати діджея», «Доводиться розігріватися під латиноамериканську музику»,«Володимир Дорош, який також співає про любов, залишає фанаток Олега байдужими», «Публіку дещо розворушує Монатік», «Молодь гарцює під гурт "Мозгів", а жінки поважного віку терплять це», «Нарешті на сцені з'являється Олег Винник».

Ще є момент, коли журналістка вдягає на себе фанатську шапочку Олега зі словами: «Не можу втриматися, я теж тепер молода вовчиця». Є й Віталій Кличко, у якого беруть коментар про виступ співака. Та, звісно, фінал сюжету: «Через затримку виступу на годину люди запізнилися на метро, [...] але певні, Винник був того вартий». Знаємо, в це складно повірити, але естрадний Господь захопив не всіх і подібні узагальнення від журналістів — надто відверте фанбойство.

Як, власне, й весь цей «сюжет». Жодного іншого дня фестивалю телеканал у підсумкових новинах не висвітлював, хоча насправді тут не висвітлювали й відкриття. Це була чиста «Винникоманія», як і зазначенов в титрі матеріалу.



Наталія Гончарова перетворюється із журналістки на «молоду вовчицю».

Нагадаємо, що між «1+1» та співаком у січні ледь не дійшло до суду через «розслідування» телеканалу про жінок Олега Винника. Але тепер, здається, все налагодилося. На сайті «1+1» про автора шлягерів із травня вийшло 16 новин — це вдічі більше, ніж про MONATIK, та майже втричі більше, ніж про Святослава Вакарчука.


Ярослав Зубченко



Немає коментарів: