суботу, 7 квітня 2018 р.

Обізнані городяни мають гордість


Десь наприкінці зими у Фейсбуці я побачив інформацію, що львівська громадська організація самодіяльно розпочала цикл лекцій про видатних земляків.Перепостив її, обмінявся з знайомими миколаівцями думками з приводу. Пока земляки збираються з духом, завітав в останній день березня на останню лекцію циклу(дивись фото Олександра Кузнецова). Маестро Тарас Возняк в старовинному залі музея скульптур(храмі) розповідав про диво Пінзля серед його дерев'яних скульптур і сучасних львів'ян. Було дуже корисно й надихаюче.



Проект проводила  ГО "КонтрФорс".  Лекторами проекту #Лекторій_Гордість_міста  про видатних львів'ян були високі професіонали: доктор мист., професор Львівськоі національноі музичної  академіі імені Миколи Лисенка Luba Kyyanovska, поет і прозаїк Ігор Калинець, доктор мист., проф. Львівської  національноі академіі мистецтв Юрій Бірюльов, доктор фіз.-мат. наук, професор ЛНУ ім. Івана Франка - Михайло Зарічний, завідувач Художньо-меморіального музею Олени Кульчицької Люба Кость та генеральний директор Львівськой Національной Галереі Мистецтв ім. Бориса Возницького Тарас Возняк (На фото)!


Локаціі де відбувалися лекції змінювались - це і Музично-меморіальний музей Соломії Крушельницької у Львові, Музей етнографії та художнього промислу, Центр міської історії, художньо-меморіальний музей Олени Кульчицької та Музей Скульптури І.Г. Пінзеля! Для всіх відвідувачів вхід був вільний.

Як виявилось проект вдалося реалізувати за підтримки Управління Культури Львівська міська рада. Організатори подякували, що повірили і включили лекторій "Гордість міста" до Календарного плану загальноміських централізованих заходів управління культури Львівської міської ради на 2018 рік!


Успішність лекторію залежала від містян, які впродовж місяця ходили на лекції.
Анонсована друга частина лекторію "Гордість міста" восени, адже попереду ще багато видатних львів'ян. А коли миколаівці відкриють собі та світу своїх унікальних земляків? Чи треба чергову агенцію створювати, або заступника міському голові?!
В.Головченко зі Львова.
Р.S.
ГО Контрфорс повідомляє: з 1 квітня 2018 р. протягом одного місяця на бігбордах та сітілайтах Львова ви зможете побачити  соціальну рекламу - "Іларіон Свєнціцький"!
Постать вченого-енциклопедиста, музеєзнавця, мистецтвознавця, славіста й багаторічного директора Національного музею у Львові ім. Андрея Шептицького (Lviv National Museum) / Українське мистецтво ХХ ст. НМЛ ім. Андрея Шептицького стала восьмою у довгому ланцюжку видатних містян, досягнення яких систематично висвітлюватимемо в інформаційному проекті під назвою #Гордість_міста.
Даний проект буде реалізовуватись у рамках розміщення соціальної реклами у співпраці з відділом промоції міста Львівської міської ради.
Щиро дякуємо за дизайн соціальної реклами Ewa Hrynyk та студії "АКУРАТ"!


Немає коментарів: