суботу, 10 березня 2018 р.

Навіщо ті відкриті дані?

Уряд прийняв рішення про внесення змін до Положення про набори даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних, затвердженого постановою Кабінету Міністрів від 21 жовтня 2015 р. № 835.
Зокрема, актом визначено принципи оприлюднення наборів даних у формі відкритих даних, уточнено деякі терміни, що використовуються у Положенні. Також розширено формати оприлюднення наборів даних, у тому числі додано геопросторові дані. Уточнюється періодичність оновлення наборів даних та зазначається, що завантаження наборів даних здійснюється користувачами безоплатно та без додаткової реєстрації.
Також зазначеним рішенням оновлено перелік пріоритетних наборів даних, які розпорядники інформації зобов’язані оприлюднювати у формі відкритих даних, на Єдиному державному веб-порталі відкритих даних.

Біля 300 кейсів використання даних європейськими стартапами та організаціями - http://bit.ly/2rXTMYM

Наприклад: порівняння шкіл за якістю освіти у Молдові, додаток для пошуку бізнес-партнерів у Австрії, відкриті дані з точками безкоштовного Wi-Fi у Іспанії. Можна дослідити кожен кейс роботи з даними та добряче надихнутися.


Немає коментарів: