вівторок, 30 січня 2018 р.

BlaBlaCar провів ребрендинг і продемонстрував новий алгоритм пошуку попутників

Київ, 30 січня 2018 р.B laBlaCar, найбільший у світі райдшеринговий сервіс, представляє оновлені логотип і фірмовий стиль. Також компанія оголошує про впровадження нового алгоритму пошуку попутників, який буде ефективніше пов’язувати користувачів, що живуть в стороні від великих транспортних вузлів і магістралей.

З моменту запуску в 2006 році BlaBlaCar фокусувався на довгих міжміських маршрутах. У 2017 році, коли компанії виповнилося 10 років, в деяких регіонах Франції був запущений додаток для пошуку попутників на малі і середні відстані (приміські поїздки) – BlaBlaLines. Сьогодні  ставить перед собою нову амбітну мету: забезпечити всі населені пункти, включаючи невеликі, такою транспортною доступністю, яку раніше мали лише великі міста. Багато в чому дістатися цієї цілі буде можливо завдяки сформованій навколо BlaBlaCar спільноті попутників, яка зараз налічує понад 60 млн людей по всьому світу, в тому числі 3 млн в Україні.

Новий алгоритм пошуку


Спочатку BlaBlaCar пропонував користувачам визначати місця зустрічі в центрі населених пунктів або у інших місцях, як, наприклад, виїзди з міста, щоб підвищити шанси знайти попутників. Однак разом із ростом спільноти виросло і територіальне охоплення сервісу, а точніше – щільність покриття територій місцями відправлення/прибуття користувачів. Наприклад, за даними компанії, в Україні у вихідні дні, коли бронюється найбільше поїздок, водії виїжджають із більш ніж 5 тисяч місць. Багато з цих точок відправлення/прибуття знаходяться поза містами, а тим більше їхніми центрами. Тобто, автовласникам і пасажирам часто доводилося обирати не найзручніші для себе місця зустрічі, щоб підвищити шанси на пошук попутників.

Тепер BlaBlaCar, маючи багатомільйонну аудиторію користувачів, оптимізує пошуковий алгоритм таким чином, що попутників (водія чи пасажирів) можна буде знайти, не виїжджаючи з передмістя або невеликого населеного пункту.

Пасажиру достатньо буде вказати точну адресу відправлення і прибуття, а пошуковий алгоритм підбере водіїв, які готові зробити невелике відхилення від свого маршруту, щоб підвезти попутника.

Що стосується автовласників, то вони як і раніше будуть вказувати свій маршрут в форматі «пункт А – пункт Б», а новий алгоритм буде видавати його окремі частини (проміжні пункти) у вигляді запитів на поїздку від потенційних попутників.

Новий пошуковий алгоритм значно спростить пошук попутників в невеликих населених пунктах і передмістях, які знаходяться в стороні від великих транспортних вузлів і магістралей.

Новий алгоритм пошуку на прикладі

У [місті Коростишів Житомирської області] проживає понад [25 тисяч людей]. [Там немає з/д вокзалу, а автобуси в сусідні міста ходять з великими інтервалами].

Завдяки новому алгоритму пошуку попутників BlaBlaCar, жителі Коростишева значно поліпшать свої можливості для здійснення міжміських поїздок. За посиланням – інтерактивна карта, яка в режимі реального часу показує кількість маршрутів, доступних для поїздки з Коростишева прямо зараз.
https://www.blablacar.com/destinations

Ніколас Брюссон, CEO BlaBlaCar: «Мільйонам людей, які живуть за межами великих міст, в передмістях або невеликих населених пунктах, часто складно організувати поїздки на великі відстані. У той же час, повз ці місця проносяться десятки тисяч напівпорожніх автомобілів, які могли б вмістити всіх бажаючих і довезти за потрібною адресою. Завдяки нашому новому пошуковому алгоритму, тепер можна буде запросто знаходити попутників навіть жителям невеликого села. У людей з’явиться більше свободи пересування. Мета BlaBlaCar – бути всюди, де є дорога».
Ребрендинг

Сьогодні, 30 січня 2017 року, BlaBlaCar також представив повністю оновлений фірмовий стиль, який був розроблений у співпраці з британською студією дизайну Koto.

Засновник BlaBlaCar, Фредерік Мазелла: «Наш колишній дизайн був покликаний пояснювати людям, що таке райдшеринг. Яскраві кольори відображали різноманіття спільноти, а слогани закликали спробувати новий спосіб пересування. За десять років ми пройшли довгий шлях, багато що змінилося. Сьогодні, коли наша спільнота налічує 60 мільйонів людей, ми повністю оновили свій образ. Ми хочемо, щоб наш фірмовий стиль відображав актуальну місію BlaBlaCar: допомагати людям бути ближчими один до одного і до тих місць, які вони люблять».




Новий логотип і фірмовий стиль відображають ті соціальні зв’язки, які виникають і зміцнюються завдяки спільним поїздкам: зв’язок з близькою людиною, з улюбленим містом, або з випадковим попутником, з яким познайомився в поїздці.



Логотип змінив оригінальні яскраві кольори на більш теплі і спокійні. Дві букви «B» з назви BlaBlaCar тепер стоять разом, одночасно нагадуючи і попутників, які сидять поруч, і пункти відправлення та прибуття, і лапки, що символізують діалог, – ’розмову в машині з новими знайомими або з близькими людьми, які чекають в кінці поїздки.



Відносини між людьми не випадково стали основною темою нового фірмового стилю BlaBlaCar. Результати соціологічного дослідження, яке нещодавно провела компанія, вивчаючи соціальний вплив райдшерингу, показують, що більша частина користувачів сервісу здійснює спільні поїздки, щоб частіше бачитися з близькими людьми. На думку 80% опитаних, вони користуються сервісом BlaBlaCar, щоб відвідувати сім’ю і друзів. З них 60% відзначають, що завдяки BlaBlaCar вони можуть бачитися з близькими людьми частіше, ніж робили це раніше.

Результати дослідження будуть представлені пізніше.

– КІНЕЦЬ –

Про BlaBlaCar
BlaBlaCar – найбільша у світі спільнота автомобільних попутників. Платформа, яка об’єднує водіїв і пасажирів, які прямують в одному напрямку і готових розділити між собою вартість пального, при цьому водій не отримує фінансової вигоди, але частково компенсує витрати. Спільнота об’єднує 60 мільйонів надійних пасажирів і водіїв в 22 країнах світу, в тому числі понад 3 млн людей в Україні. При реєстрації на сервісі всі користувачі проходять верифікацію профіля і вказують свої інтереси та плани щодо поїздки, у тому числі можуть відзначити ступінь «балакучості», вибравши значок «бла», «блабла» або «блаблабла» (звідси і пішла назва сервісу).
Сайт: https://www.blablacar.com.ua


Немає коментарів: