неділю, 24 грудня 2017 р.

Звернули увагу на мову ворожнечі

Днями в Одесі, в приміщенні Одеської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Грушевського, відбулось обговорення у форматі «круглого столу» на тему: «Мова ворожнечі в місцевих ЗМІ: як виглядає та як протидіяти?»

Обговорення проводилось Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України» з метою презентації, привернення уваги та обговорення проблем використання в місцевих засобах масової інформації «мови ворожнечі». Участь в роботі «круглого столу» прийняло близько 25 учасників - редактори та журналісти місцевих ЗМІ з Одеської, Миколаївської та Херсонської областей, студенти-журналісти, експерти, правозахисники, громадські діячі, активісти.

В ході обговорення була виявлена необхідність навчання та просвіти журналістів в сфері «мови ворожнечі». Зокрема, будуть представлені результати навчальної програми з протидії «мові ворожнечі» в ЗМІ, яка пройшла протягом листопада 2017 року в трьох містах України та передбачала проведення тренінгів та практичну роботу їх учасників. Було представлено попередні результати п’яти практичних ініціатив журналістів в Одесі, Миколаєві, Херсоні які отримали фінансову підтримку в рамках навчальної програми.


Захід проводиться Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України», в рамках ініціативи «Мова ворожнечі» в українських ЗМІ: ідентифікація та протидія», за фінансової підтримки Федерального міністерства закордонних справ Німеччини.


Прес-служба Одеської обласної організації ВГО «Комітет виборців України»


Немає коментарів: