понеділок, 11 грудня 2017 р.

Наповнення порядка денного

Миколаївцям  повезло. Якщо мешканцям України бракує тумачення політики, яка відбувається, то в медіа нашого міста: трохи є того розтлумачення. Традиції політичної журналістики формувались давно. Але в сучасну добу - під час "революції гідності" саме телевізійний прес-клуб з Глібом Головченко на каналі ТАК-ТV, почав жваво обговорювати та коментувати події, політику в форматі "Діалог замість крови". Громадяни під час сумних та незрозумілих подій, в часи, коли десакралізована політика, мають богато запитань: що трапляється? хто - правий? Що робити далі?
Кому вони їх задають?
Хтось - звертається до друзів, родичів, мас-медіа. Долучились до інформування соціальні мережі. Але кому довіряти? Одні транслюють чужі думки, деякі - "працюють" на ворога, часто-густо сенсів немає, як і здорового глузду. Ентузіазм - згасає. Вигорання людини наступає...
Хочите почути(прочитати) нові думки?
Тут зявляються неординарний О.Ухмановський зі своїми дописами в соцмережах в якіх трохи пояснює публіці: що трапляється. Вже аксакал політичного інформування: Ігор Іваніков набув нового дихання, його нови части пости про місцеву політику та персон, почали приваблювати числених юних репортерів. Коментування тих чи інших політичних подій допомогають обивателям з"ясувати "хто/що/чому?", як слід - більш свідомо підтримувати щось. Влада давно не вміє це робити, тому громадськість і в цьому забеспечує прорив. Два нових автора-тлумача місцевої політики в Миколаєві з'явилися остананього часу. Ще студент - Віталій Тисячний пише для молодої аудиторії на сайтах, а Федір Левченко - більш зрозумілий для держслужбовців, робить короткі відеоподачі про події місцевої політики, які швидко "підхопили" місцеві інтернет-майданчики.
Ці та деякі інши автори, підчас аматорської діяльності роблять дуже важливу справу. Громадянам треба більше інформації про сучасних, та майбутних політиків, як місцевих та загальноукраїнських. Не для того щоб сліпо вірити, а задля того, щоб налагоджувати місцеву політику. Бо без нових людей які усвідомлюють що таке політика, а не тільки хочуть в неї зробити кар"єру, важко робити зміни. Гарно, що ці люди "над схваткой" і можуть допомогати журналістам, та обивателям розібратись у хитросплетіннях суспільного життя.
Користуйтесь!
Робить свою справу, та збирайте думки, вирішуйте: як як жити далі...
С.Лиманов.


1 коментар:

  1. Так, дуже важливо читати і думати. Політика не є чимось незрозумілим і непізнаваним. Тільки треба працювати над цим. Навчатись, дискутувати. В тому числі з авторами, вони будуть вдячні, бо для кого пишуть? Для читача.

    ВідповістиВидалити