вівторок, 18 липня 2017 р.

Відновлення берегів річки Либідь

14 липня у Будинку архітектора у Києві завершився перший тур конкурсу «Ревіталізація (відновлення) прибережної території річки Либідь» та церемонія нагородження учасників. За результатами першого туру конкурсу переможцем став проект створення інноваційного технологічного парку на березі річки, автори якого отримали іменний грошовий приз від ТМ Ceresit у розмірі 10 тис. грн. Окрім того, відібрано ще три колективи-фіналісти, які змагатимуться у другому турі конкурсу.
Автори проекту-переможця першого туру запропонували змінити геометрію річки Либідь, створити монорельсову оглядову дорогу вздовж русла, наявні ж труби теплотраси архітектори пропонують оздобити дзеркальним матеріалом, як у відомої скільптури у Чикаго: “Основною цікавою можливістю дістатися до місця та точки тяжіння та інтересу вважаю створення монорельсової оглядової дороги, яка дасть можливість проїхати вздовж річки Либідь, побачити з висоти пейзажі, місто та вийти прямо у центрі комплексу. (...)


При реконструкціі труб оздоблювальний матеріал вибрати максимально дзеркальною поверхнею, щоб був задіяний эфект дзеркала, як у фокусах. Коли дивишся на дзеркальню поверхню, виникає ефект погляду «наскрізь» предмету. Це дає змогу нівелювати помітність труб. Приклад – скульптура в Чикаго”, - йдеться у пояснювальній записці проекту-переможця.

Окрім того, 2 жовтня 2017 року буде проведено другий тур конкурсу, остаточні переможці якого, спільно з представниками Національної спілки архітекторів України, Фонду "Наша Либідь", головного архітектора Києва та спеціаліста Хенкель Баутехнік (Україна) увійдуть в робочу групу, яка працюватиме над втіленням фінального проекту в життя.

“Питання відновлення річки Либідь - це питання збереження історичної спадщини столиці України. Компанія і надалі всіляко допомагатиме ініціативі, у тому числі з технічними рішеннями щодо реалізації проектів”, - зазначив генеральний директор компанії Хенкель Баутехнік (Україна), Володимир Соха.

Нагадаємо, конкурс проводиться Фондом "Наша Либідь" за підтримки Національної спілки архітекторів України і Департаменту містобудування та архітектури КМДА з метою відновлення екосистеми річки Либідь у м. Києві, що знаходиться в стані екологічного лиха. Спонсорами архітектурного конкурсу виступили компанія Хенкель Баутехнік (Україна) та її бренд Ceresit.

Довідка про компанію «Хенкель Баутехнік (Україна)»:

Компанія «Хенкель Баутехнік (Україна)» - виробник будівельних сумішей та систем утеплення ТМ CERESIT, шпалерних клеїв ТМ METYLAN, імпортер та постачальник побутових клеїв та будівельних сумішей ТМ «Момент». Асортимент продукції компанії нараховує більше 500 найменувань. В Україні компанія «Хенкель Баутехнік (Україна)» почала роботу 1998 року, з того часу звівши 4 заводи. «Хенкель Баутехнік (Україна)» відрізняється системним підходом, пропонуючи готові системи облицювання, теплоізоляції та опорядження фасадів, системи облаштування підлоги, гідроізоляції, гідрофобізації.

«Хенкель Баутехнік (Україна)» облаштувала мережу з 35 центрів Центрів комплектації Ceresit-Pro, що надають повний комплекс послуг з утеплення будівель за методом скріпленої теплоізоляції. Активно розвиваються Центри тонування Ceresit, де безпосередньо в місцях продажу можна затонувати фарби та штукатурки. Сьогодні в Україні діють 500 Центрів тонування.

Компанія «Хенкель Баутехнік (Україна)» активно розвиває комплексний соціально-освітній проект «Хенкель Академія». За підтримки Міністерства освіти та науки України, розроблені навчальні програми для студентів будівельних ВПУ по всій країні; діють 29 центрів підготовки спеціалістів в 21 області України.

За свою історію компанія «Хенкель Баутехнік (Україна)» відзначена багатьма нагородами: «Вибір року», «Вища проба», «Кращий працедавець», «Золота якість», «Київська якість», «За кращу податкову дисципліну» тощо.



Анна Бортяна


Немає коментарів: