вівторок, 11 липня 2017 р.

Випускники Коледжу преси та телебачення проголосили «Клятву репортера»



«Дотримуватись усіх принципів професійної етики..», «не одержувати хабара за публікацію чи не публікацію будь-яких матеріалів…», - випускники Коледжу преси та телебачення дали «Клятву репортера» .

https://www.youtube.com/watch?v=XlK38Zr6jQA

Заснована випускниками Коледжу в 2004 році в період «темників», вона й досі залишається актуальною, особливо в умовах інформаційної війни та намагань деяких «колег» спаплюжити професію журналіста як таку, перетворюючи професійну журналістику в заробітчанство.

Гліб Головченко, секретар НСЖУ, директор Коледжу преси та телебачення, генеральний продюсер ТК ТАК TV, заслужений журналіст України, лауреат державної премії імені Івана Франка в галузі інформаційної діяльності, к. пед..н.: «Ми пишаємося нашими випускниками і тим, що протягом 13 років вони продовжують традицію своїх колег – бакалаврів інформаційної діяльності, які виступили в 2004 році проти «темників», що заполонили шпальти та ефіри українських медіа. Дотримання професійних стандартів в підготовці матеріалів – це базова основа, якій ми навчаємо студентів в нашому навчальному закладі. Кодекс етики українського журналіста – це те, про що ми говоримо з першого дня навчання студентів у Коледжі. «Клятва репортера» - це ті етичні принципи, з якими виходять наші випускники у «дорослу» журналістику».

Олена Фібіх, випускниця Коледжу преси та телебачення 2004 року: «Ми розуміли відповідальність журналістів перед суспільством і не розуміли, чому деякі наші колеги працюють всупереч професійним стандартам журналістики. Це був своєрідний протест проти ганебної поведінки наших старших колег та обіцянка нашій аудиторії, що ми не зрадимо їхню довіру. Це був свідомий крок, який зробила наша група, і приємно, що наступні покоління випускників Коледжу преси та телебачення дотримуються цієї традиції».

За 13 років існування «Клятву репортера» дали понад 200 випускників Коледжу преси та телебачення. За цей час в інформаційному просторі жодного разу не прозвучали звинувачення на адресу випускників Коледжу щодо порушення професійних стандартів або не дотримання Кодексу етики українського журналіста.

Вікторія Веселовська, випускниця Коледжу преси та телебачення 2003 року, секретар первинної організації НСЖУ Коледжу преси та телебачення, продюсер ТК ТАК TV: «Висока кваліфікація наших випускників поєднується з високими моральними професійними принципами. Кодекс етики українського журналіста – це те, з чим виховується кожен студент Коледжу преси та телебачення з першого дня навчання. Об’єктивність та неупередженість – головні складові кожного матеріалу наших студентів».

Христина Дробницька, випускниця Коледжу преси та телебачення 2017 року: «Для мене дуже відповідально давати «Клятву репортера». Студенти Коледжу єдині в Україні, хто дає цю клятву. Відповідальність перед нашими глядачами, слухачами, читачами ми розуміли чи не з першого дня в Коледжу. Адже про це нам казали всі викладачі. Але після проголошення «Клятви» ти розумієш, що ти дійсно не можеш підвести свою аудиторію, адже вони покладаються на тебе».

Ірина Чмель, випускниця Коледжу преси та телебачення 2017 року: «Ми даємо цю клятву вільно і щиро», - так звучать передостанні слова «Клятви репортера». Ми дійсно даємо цю клятву щиро, адже слова клятви повністю співпадають з нашим розумінням професії журналіста та відповідальності перед суспільством».

На сьогодні випускники Коледжу преси та телебачення є єдиними в Україні, хто проголошує подібну клятву.

Тому керівництво та випускники Коледжу преси та телебачення звертаються до Національної спілки журналістів України з проханням сприяти через Міністерство інформаційної політики України розгляду запровадження «Клятви репортера» на факультетах, які готують фахівців для медіа галузі. Адже від розуміння молодими журналістами рівня відповідальності перед суспільством багато в чому залежить розвиток незалежної України.
Соб.инфо


Немає коментарів: