вівторок, 9 травня 2017 р.

Привітання Федеріки Моґеріні з нагоди Дня Європи

Майбутнє Європейського Союзу – це вибір, що належить кожному європейському громадянину і має значення для всього світу.
Цього року ЄС виповнилось шістдесят. Шістдесят років миру, захисту наших робітників, перспектив для бізнесу, свобод та прав.
Однак майбутнє Європи – це не щось успадковане від наших батьків-засновників. Європейський Союз – це цінності, у які ми віримо, партнерства, котрі ми вибудовуємо у світі, це – дзеркало європейського суспільства. Європа є такою, якою ми, європейці, робимо її щодня.
А ми підтвердили свої зобов’язання залишатись разом, використати силу, яку нам дає наша єдність. Тільки разом ми можемо успішно подолати випробування нашого часу.



Минулого року ми здійснили більше кроків на шляху до Європейського безпекового союзу, аніж за попередні шістдесят років. Це те, чого потребують як європейці, так і світова спільнота.

У сучасному світі наші друзі по всьому світу дивляться на нас. Вони споглядають Європейський Союз як надійну суперсилу, що підтримує мир та розвиток людства. Можливо, вона така одна.

Але це не означає, що ми ідеальні. До того далеко. Європейський Союз потребує змін.

Однак ці зміни є можливими і уже здійснюються. Вибір на користь сильнішої позиції Європейського Союзу в світі належить нам. Усі ми обрали справедливішу та безпечнішу Європу. Ось що ми святкуємо у День Європи: не майбутнє інституцій ЄС, а прийдешнє кожного громадянина.


Немає коментарів: