пʼятницю, 19 травня 2017 р.

Прозорість сприяє реформам

19 травня розпочала свою работу 2-га Глобальна конференція відкритості органів законодавчої влади. Конференцію, яка відбуватиметься 2 дні поспіль, приймає Верховна Рада України та організовує Робоча група з законодавчої відкритості Партнерство «Відкритий уряд» та Ініціатива «Відкритий парламент» в Україні.
Спікер Верховної Ради Украіни, Андрій Парубій, вітаючи зібрання відмітив що Украіна є однією з 8 держав світу, що розробили План дій парламентської відкритості і вже може похвалитись першими досягненнями. Голови парламентів, депутати, парламентські експерти - понад 300 учасників з 50 країн світу з'їхались в Київ аби обмінятись досвідом, проговорити тенденції на шляху до відкритості та прозорості парламенту, представити кращі світові практики ІT інструменти громадськоі участі.
Відкритий парламент громадянам потрібен щоб ефективніше проходили реформи. Підзвітний, структурований, та зрозумілий парламент сьогодні вкрай потрібен як "старим" демократіям,
так і Украіні, в якій був 70-річний період "паузи" в розвитку парламентаризма. Сьогодні важливо комунікувати з громадянами, не тільки прес-релізами в один бік, а формувати порядок денний законотворчого процесу в інтересах суспільства, а не тільки лобістів великого капіталу.  Контроль за діяльністю парламентарів - ще один "бонус" від активної комунікації парламента та громадянськіх активістів. Які є практики цієї роботи дізнаємось в стінах українського законодавчого органу завтра.
В.Головченко.


Немає коментарів: