неділю, 12 лютого 2017 р.

Хто вбив вчителя Бондарчука Сергія Михайловича?

Бондарчук Сергій Михайлович – громадсько-політичний діяч, голова Старокостянтинівської міської організації ВО«Свобода», член «Просвіти», активний учасник Євромайдану. Загинув 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутськй від кулі снайпера, коли виносив поранених.
Народився 9 вересня 1961 року в с.Губин Старокостянтинівського району Хмельницької області в сім'ї інтелігентів. Вчитель вищої кваліфікаційної категорії, вчитель-методист, переможець міського та учасник обласного етапів конкурсу «Вчитель року-2013» у номінації «Фізика», координатор Всеукраїнського фізичного конкурсу «Левеня» у місті Старокостянтинові.
Сергій Бондарчук з перших днів Євромайдану брав активну участь в акціях протесту проти злочинної влади. Після побиття студентів 30 листопада 2013 року він організовував акції та мітинги у місті Старокостянтинові на підтримку Євромайдану, а також постійно їздив до Києва. Востаннє Сергій Михайлович поїхав на Майдан вранці 19 лютого 2014 року. Він був у першій Хмельницькій сотні «Свободи», яка розмістилась в приміщенні КМДА. Зранку 20 лютого 2014 року, коли на вулиці Інститутській знову почала литись кров українських патріотів, на передову йшли лише добровольці. Кожен із них усвідомлював, що стріляють звідусіль професійні снайпери. Знали, що з походу повернуться не всі. У кожного був вибір: залишитись охороняти КМДА чи йти на передову, виносити поранених.
Не маючи зброї, бронежилетів, вони пішли проти добре озброєних силовиків. Пішов на передову і Сергій Бондарчук. На Інститутській він разом зі всіма виносив з-під куль ворожих
снайперів поранених побратимів. Але одна з цих куль влучила вже в нього самого. Поранений намагався самостійно тримати рукою бинти та ватні тампони, через які весь час просочувалась кров. Він сказав, що поранення отримав десь біля Жовтневого палацу, що це снайпери Януковича влаштували м’ясорубку. Він був поранений дуже серйозно, бо дуже швидко втратив свідомість і помер.
Печерський суд Києва відпустив під домашній арешт вбивцю-беркутівця Віталія Гончаренка. Гончаренко разом зі ще трьома беркутівцями був затриманий в червні 2016-го в Харкові, всі четверо на момент затримання працювали в поліції після успішно пройденої атестації. Двох із них, Олександра Бєлова та Віталія Гончаренка, звинувачують у вбивстві майданівців 18 лютого 2014-го в Кріпосному провулку, ще двох – у тому, що вони скинули з колонади на вулиці Грушевського 20 січня 2014-го двох мітингувальників. Печерський суд Києва відпустив під домашній арешт вбивцю-беркутівця Віталія Гончаренка.

10 лютого 2017 року                                                                     Грудініна Наталя Миколаївна



Немає коментарів: