середу, 28 грудня 2016 р.

Хто вбив Плеханова Олександра Вікторовича?

Плеханов Олександр Вікторович, активіст Євромайдану, студент архітектурного факультету Київського національного університету будівництва і архітектури. Загинув на барикадах 18 лютого 2014 під час бойових дій на Майдані Незалежності в центрі Києва, коли силові спецпідрозділи отримали наказ штурмувати тих, хто вийшов на акції протесту проти злочинного режиму Януковича.
18 лютого 2014 року, близько 15.00 Сашко вийшов з дому. О 18.00 зателефонував додому і повідомив, що з ним все гаразд і через дві години він повернеться. Саме у цей час розгорталися найзапекліші бої у центрі Києва між повсталими людьми і силовими підрозділами бійців, підконтрольними владі. О 20.00 його мама сама подзвонила, але на дзвінок відповів волонтер, який саме у той момент виносив його з-під куль. Чоловік встиг сказати, що Сашко у важкому стані і що він несе його у Будинок Профспілок. Пізніше на місце подій прибули лікарі і відвезли смертельно пораненого до міської лікарні № 17, куди прибули його мама і сестра. Деякий час медики боролися за життя Сашка, але його поранення було несумісне з життям і врятувати його не вдалося.
Із спогадів очевидців: якось Сашко взяв шматок картону й написав на ньому 8 вимог Майдану, серед яких були: відставка Януковича, покарання силовиків, винних у розгоні мирних демонстрантів, та подальша євроінтеграція України. На саморобний плакат швидко звернули увагу інші активісти Євромайдану й перехожі. Навколо тих гасел на картонці зібралися люди й почали фотографувати. Наступного вечора українські ЗМІ опублікували вимоги учасників Євромайдану до влади, і вони виявилися слово в слово подібними до тих, які намалював Сашко на простому шматку картону.

Від кого силові спецпідрозділи отримали наказ 18 лютого 2014 штурмувати барикади протестувальників в центрі Києва на Майдані Незалежності?
Хто наказав? У нього є прізвище? Проти нього відкрите кримінальне провадження за скоєнний злочин? Він сидить?
Силові структури відповіли за бої в центрі Києва?
Нам кажуть, що вони штурмували без наказу. ГПУ розводить руками. Янукович допитується в якості... свідка.
Ось така ху...ня, хлоп’ята.

25 грудня 2016 року                                                                               Грудініна Наталя Миколаївна                                                    


Немає коментарів: