вівторок, 27 грудня 2016 р.

Одні херсонці ставлять лавки інщі - тягнуть до себе

В парку "Казений сад" в Херсоні вкрали лавку, що була встановлена влітку цього року власними зусиллями херсонської молоді.
Влітку цього року, дві активні громадянки, Анастасія Климентенко та Юлія Власенко, вирішили зробити більш комфортним для відпочинку людей один із найстаріших рукотворних парків у місті "Казений сад", що був заснований ще у XVIII ст.
Дівчата змогли заручитись невеличкою підтримкою з боку програми "Активні громадяни" Британської Ради, за кошти якої виготовили лавки та урни для сміття, що були встановлені на головній алеї парку. Головною метою проекту для Юлі і Насті стало формування екологічної культури та відповідального відношення до навколишнього середовища.
Жителі Шуменського мікрорайону (в якому розміщується Казений сад) дуже раділи, що у парку з’явились нові лавки з урнами та комфортне місце для відпочинку. І наче всі були задоволені. Але...
Але на початку грудня однієї з лавок не стало, її вкрали. Дівчата звернулися в поліцію, написали заяву. Крім того, на місці лавки було встановлено Пам’ятник Вандалізму. 
Щоб вкрасти лавку, необхідно немало докласти зусиль. І невже люди не бачать абсурдності своїх дій, адже кожен хоче жити краще, у суспільстві де один одного розуміє, допомагає та поважає, проте, чомусь люди в першу чергу чекають цього від інших, але не від себе.
Вкрадена лавка - це дуже показово. Це ставлення людей до того, до чого вони не мають відчуття приналежності. Є вони, а є інші. Є їх власні потреби, а є потреби інших. Люди без усвідомлення власних ідентичностей роз'єднані та одинокі. Їх дії та їх мислення лише направлені на деструктив. А в цьому напрямку розвитку не має.
Ми сподіваємось, що ті люди, хто це зробив, усвідомлять абсурдність своїх дій, і зроблять висновки, що відповідають зрілій, а не первісній людині.
Юрий Антощук.


Немає коментарів: