четвер, 21 квітня 2016 р.

ВИЗНАЧЕНІ ПЕРЕМОЖЦІ XIX МІЖНАРОДНОГО КОНКУРСУ ШКІЛЬНИХ МЕДІА

29 квітня в Миколаєві будуть нагородженні 27 переможців в 21 номінації XIX Міжнародного конкурсу шкільних медіа.
Всього участь у конкурсі взяли 1894 конкурсні роботи з різних областей України, Польщі та Болгарії.
За 19 років проведення конкурсу в архівах накопичено понад 29 тисяч робіт. Серед них: стінні, друковані, електронні видання, телевізійні сюжети, радіопередачі, тисячі фотознімків з України, Болгарії, Польщі, Грузії, Молдови, Греції, Росії, Білорусії та інших країн світу.

Близько 73 тисяч учнів, які навчаються в школах і гімназіях, колегіумах і ліцеях, вечірніх школах і школах-інтернатах, у позашкільних та професійно-технічних навчальних закладах України та інших держав, стали членами редколегій власних видань, теле-, фото- і радіоматеріалів.
За 19 років проведення Міжнародного конкурсу шкільних медіа звання КРАЩОГО отримали 432 роботи активних юнкорів.
Організатори Конкурсу: Національна спілка журналістів України, Національна академія педагогічних наук України, Асоціація молодіжної преси України та Коледж преси та телебачення.

«Мені дуже приємно, що цього року збільшилася кількість конкурсних робіт з Донецької та Луганської областей. Це говорить про те, що не зважаючи на продовження війни на Донбасі, наші діти мають змогу не тільки навчатися, але й випускати шкільні медіа. Я вдячний за це керівникам юнкорівських об’єднань, очільникам населених пунктів, які знаходяться в зоні АТО та нашим воїнам-Героям, які захищають кордони України і нашу безпеку», - говорить Гліб Головченко, директор Коледжу преси та телебачення, секретар НСЖУ, президент Міжнародного конкурсу шкільних медіа.
З розвитком інформаційних технологій продовжують розвиватися і шкільні медіа. Все більше юнкори подають робіт у вигляді телерепортажів. В 2016 році на Конкурс було подано 54 телерепортажі. Олег Наливайко, голова Держкомтелерадіо України: «Інформаційні технології сьогодні дозволяють навіть дітям робити цікаві телерепортажі, використовуючи не тільки камери, але й смартфони, планшети і фотоапарати. Подекуди ці репортажі за своєї цікавістю і креативністю можуть конкурувати з роботами професійним журналістів. Тож, сподіваюся, що в телевізійній галузі дуже скоро ми побачимо нові креативні обличчя».
Міжнародний конкурс шкільних медіа відіграє значну роль у впроваджені медіа освіти в України та вихованні свідомого читача, слухача, глядача, який вміє відокремлювати факти та аналізувати інформацію, отриману в засобах масової комунікації. Президент Національної академії педагогічних наук України Василь Кремень зазначає, що «конкурс на сьогодні є важливим і з точки зору ранньої профілізації учнів, і з точки зору правильного сприйняття та аналізу отриманої інформації. В умовах інформаційного суспільства навичка аналізу інформації є дуже важливою для успішної людини».
За традицією напередодні оголошення та нагородження кращих юнкорів, для юних журналістів відбудеться VІIІ Міжнародний юнкорівський зльот «Засоби масової комунікації сьогодні і завтра», а для керівників юнкорівських об’єднань відбулася ІV Науково-педагогічна конференція «Медіа освіта та інформаційне суспільство»
Завершиться візит юнкорів до Миколаєва традиційною посадкою дерев на Алеї пам’яті журналістів, що загинули під час виконання службових обов’язків та візитом до кращого в Україні Миколаївського зоопарку.



Немає коментарів: