вівторок, 15 грудня 2015 р.

Олександр Сєнкевич: Мені небайдужий миколаївський футбол

Міський голова Олександр Сєнкевич готовий підтримувати миколаївський футбол і підставити плече МФК «Миколаїв». Він підкреслив, що небайдужий до найпопулярнішої гри на планеті, тому як міський голова зробить усе можливе, щоб футбол у нашому місті розвивався.

Про це мер сказав сьогодні, 15 грудня, на зустрічі з керівництвом футбольного клубу «Миколаїв» і його вболівальниками.

Міський голова зазначив, що для вирішення проблем команди, потрібні гроші. За його словами, є немало потенційних спонсорів, які готові виділяти гроші на клуб. Однак вони висувають одну умову: МФК «Миколаїв» повинен стати дійсно муніципальним клубом, а не тільки за назвою. Зараз клуб є, по суті, громадською організацією.

«Люди готові допомагати футболу. Але вони хочуть розуміти, якому футболу вони допомагають. Я проводив зустріч, на якій городяни сказали: зробіть, щоб цей клуб був муніципальним або комунальним підприємством, громадською організацією, власником якої на 100% є місто, ми будемо допомагати, ми готові», - підкресли Олександр Сенкевич.

За словами міського голови, потенційним спонсорам клубу важливо, щоб управління було максимально прозорим: «Вони хочуть бачити прозорі правила гри. Тобто, що це за клуб, кому він належить? Щоб у нього не було приставки «муніципальний», щоб місто мало безпосереднє право управляти клубом, щоб мало право перегляду, як витрачаються гроші», - додав Олександр Сєнкевич.

За його словами, місто готове взяти на баланс футбольний клуб.

Олександр Федорович підкреслив, що оскільки МФК «Миколаїв» є громадською організацією, преференції тільки їй міська влада давати не може. Разом з тим, з міського бюджету на проведення спортивних заходів систематично виділяються гроші. «У 2015 році на спортивні заходи було виділено 2 мільйони 3 тисячі 200 гривень. З них на підготовку та участь МФК «Миколаїв» у чемпіонатах України з футболу виділено 1 мільйон 253 тисячі 811 гривень. Що становить 62,6 відсотки від загального фінансування проведення спортивних масових заходів у місті Миколаєві. Ми запланували у бюджеті міста на 2016 рік близько 3 мільйонів гривень. Якщо ми порахуємо, то вийде, що 62 відсотка від цих грошей складе близько 1,8 мільйона гривень. Цього не достатньо. І я хотів би звернутися до наших меценатів з проханням приєднатися до фінансування миколаївського спортивного футбольного клубу», - сказав Олександр Сєнкевич.

Крім того, за рахунок коштів бюджету Миколаєва міститься Центральний міський стадіон, який є комунальною установою, фінансується його реконструкція. Так, у 2015 році на утримання стадіону витратили понад 3,7 млн. грн., а на його реконструкцію та капітальний ремонт виділили 2 млн. грн. У підсумку тільки на центральну футбольну арену пішло майже 6 млн. грн.

Бюджетні кошти, які можна було б додатково виділити на підтримку футбольної команди, дуже обмежені. Більше того, щоб виділити екстра-гроші, необхідно буде перерозподілити бюджет Миколаєва, урізавши або повністю припинивши інші витрати. Олександр Сєнкевич пообіцяв питання виділення додаткових грошей для підтримки МФК «Миколаїв» винести на обговорення депутатів міської ради, які у підсумку і приймають подібні рішення.

Міський голова відзначив, що йому небайдужий миколаївський футбол. І щоб вирішити питання фінансування МФК «Миколаїв», він проведе зустріч із засновниками клубу. Вони повинні вирішити, чи ставати МФК «Миколаїв» комунальним клубом.

Якщо ж МФК «Миколаїв» стане комунальною командою, на його фінансування з міського бюджету будуть виділяти гроші. Але навіть у цьому випадку без спонсорів вирішити усі проблеми клубу буде неможливо.


Немає коментарів: