вівторок, 29 грудня 2015 р.

Фільм «45 років» з Шарлоттою Ремплінг вийде у кінопрокат на Різдво



7 січня в український прокат виходить британська картина «45 років» – пронизлива мелодрама про взаємини літньої пари. Виконавці головних ролей, Том Кортні й Шарлотта Ремплінг, були визнані найкращими акторами року на Берлінському кінофестивалі, де відбулася прем'єра стрічки.

Кейт і Джефф Мерсер – бездітна сімейна пара, яка готується до святкування 45-ї річниці свого весілля. За тиждень до урочистого прийому Джефф отримує листа: у швейцарських Альпах знайдено тіло його першої коханої Каті, яка трагічно загинула під час їхнього спільного походу. Хвиля спогадів, а також питання – «Що було б, якби Катя не загинула?» –змушують Джеффа по-новому поглянути на стосунки з дружиною.

Дует Тома Кортні й Шарлотти Ремплінг, які розіграли на тлі невиразних пейзажів Норфолка пронизливу історію кохання і ревнощів, удостоївся Срібного ведмедя Берлінського кінофестивалю за найкращі акторські роботи.

Крім того, Ремплінг була відзначена премією Європейської кіноакадемії за найкращу жіночу роль. Українська прем'єра стрічки відбулася у жовтні 2015: фільм відкривав 45-й міжнародний кінофестиваль «Молодість».

«45 років» – другий повнометражний фільм британського режисера Ендрю Хея, відомого за романтичною драмою «Вікенд» і популярним серіалом «У пошуках» виробництва HBO. Картина екранізує оповідання відомого британського письменника Девіда Костянтина.


«45 років» став однією з головних британських прем'єр року, здобувши 6 номінацій на премію British Independent Film Awards. Національна рада кінокритиків США зарахувала стрічку до топ-10 найкращих фільмів 2015 року.

«45 років» виходить на екрани українських кінотеатрів на Різдво, 7 січня.


Немає коментарів: