вівторок, 18 серпня 2015 р.

Доставка преси у 2016 році подорожчає. Укрпошта запевняє, що не катастрофічно


Негативний вплив подорожчання доставки преси та можливості його зменшення обговорили на спеціальній нараді Генеральний директор Української Асоціації Видавців (УАВПП) Олексій Погорелов, Перший Секретар Національної спілки журналістів України (НСЖУ) Сергій Томіленко, Голова Української гільдії головних редакторів ЗМІ Віталій Адаменко, в.о. Генерального директора УДППЗ «Укрпошта» Ігор Ткачук, Директор ДП «Преса» Валерій Герасименко та головний консультант головного департаменту інформаційної політики Адміністрації Президента України Олександр Бухтатий.



Як роз’яснив керівник Укрпошти Ігор Ткачук, «збільшення вартості доставки одного примірника газети форматом А3 з кількістю поліс 4 складе 9 копійок для загальнодержавних та обласних видань і 8 копійок для місцевих видань. Для 8-полосного видання формату А3 – близько 19 коп. (загальнодержавне видання), 17 коп. (обласне) та 16 (місцеве) відповідно. Далі, на кожні наступні 4 полоси збільшення вартості доставки складатиме 7,5 коп. для загальнодержавних видань та 5 коп. – для обласних та місцевих».

УАВПП радить видавцям звертатись напряму до ДП «Преса» та «Укрпошта» для проведення розрахунків вартості доставки на 2016 рік зараз – щоб скласти обґрунтовану ціну на вартість передплати на наступний рік, адже зараз саме час для внесення (чи коригування) цієї інформації у передплатному каталозі на 2016 рік.

Крім цього, на нараді обговорювалось питання своєчасності розрахунків з редакціями за отриману передплату. УДППЗ «Укрпошта» та ДП «Преса» зазначили, що докладуть усіх можливих зусиль для того, щоб перерахування грошей видавцям за отриману передплату на видання здійснювалось вчасно, без затримок та ускладнень.

Ще одним важливим підсумком наради стала домовленість учасників збиратись регулярно для обговорення можливостей спільних дій для збільшення продажів та передплати на пресу, а також для обговорення інших актуальних питань для розвитку ринку ЗМІ в Україні.



Немає коментарів: