середу, 22 квітня 2015 р.

Школа hyperlocal journalismу

Гіперлокальний ком'юніті журналізм - або hyperlocal journalism як іноді його називають - зазвичай представляє з себе висвітлення новин невеликих громад: міста, села, району, локальної громади, школи, університету, вулиці тощо. Дуже часто цей процес сильно локалізований і обмежений висвітленням місцевих заходів, подій, зустрічей в новинах.
До участі в Школі запрошуються активні громадяни (громадські діячі, блогери, волонтери, студенти тощо) з Одеської, Миколаївської, Херсонської та Запорізької областей. Прийняти участь у Школі можна як самостійно, так і в команді з двох осіб (про це додатково вказується у анкеті).

Школа буде складатися з:
двох 2-денних тренінгів, що проходитимуть у м. Херсоні
4 онлайн вебінари
ряду онлайн зустрічей з українськими медіа-експертами, що мають досвід створення медіа ресурсів з нуля
також під час Школи організатори проводитимуть інтерв’ю з медіа експертами з Європи та США.
>> Подати заявку на участь <<



Учасники Школи отримають теоретичні та багато практичних навичок створення власних гіперлокальних медіа з нуля: побудова стратегії, виявлення цільової аудиторії, залучення ком’юніті до створення новинного контенту, ефективне створення фото-, відео- та текстового контенту, методи його розповсюдження, створення сайтів тощо. Тренери Школи надаватимуть всіляку консультативну підтримку учасникам під час створення ними медіа ресурсів.

Тренери Школи:
Головченко В. - засновник і Голова Піклувальної Ради Миколаївського Коледжу преси та телебачення. Незалежний журналіст, видавець Інтернет-сайту "Губернський тиждень".
Філатов М. - засновник і директор першої в Україні після розпаду СРСР приватної телерадіокомпанії "Моріон" (Євпаторія, АР Крим), яку в кінці 2013 року рейдерськи захопили; в 1992 році був розробником проекту створення телебачення в форматі DV в Україні, засновник кількох медіа ресурсів у Криму.
Кузнєцова Т. - декан факультету журналістики Національного університету «Одеська юридична академія», доктор наук із соціальних комунікацій, професор.
Андрющенко О. - фотохудожник, фотожурналіст, професійно займається фотографією з 1987 року. Член Національної спілки фотохудожників України з 1993 року. 10 років був офіційним фотокореспондентом міжнародного фестивалю «Таврійські Ігри», з 1999 року - офіційний фотокореспондент міжнародного фестивалю «Мельпомена Таврії».
Антощук Ю. – голова Фонду «Об’єднання», експерт-консультант з впровадження інформаційно-комунікаційних Інтернет технологій у діяльність органів влади, бізнесу та NGO.


Дати тренінгів у Херсоні:


1-й тренінг – 23-24 травня
2-й тренінг – 20-21 червня


Учасники, що подають свої анкети на участь, та які будуть відібрані повинні пройти всі навчальні заходи Школи. Також, під час відбору учасників, буде братись до уваги вмотивованість та бажання створити свої власні гіперлокальні медіа у своїх громадах (будь-то студентське онлан видання, сільське видання чи інше).






Учасники забезпечуються проживанням та харчуванням під час Школи, а також відшкодовуються витрати за проїзд (автобус, купе в разі наявності білетів).






Дедлайн подачі анкети: 12 травня
>> Подати заявку на участь <<






Проект здійснюється за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США.









Если вам понравилась статья - поделитесь ею со своими друзьями:

- See more at: http://www.fundunion.org/2015/04/media-school.html#.VTeJchgayrU


Немає коментарів: