понеділок, 5 січня 2015 р.

Програма розвитку ООН надала допомогу більше 30,000 переселенцям та людям в зоні конфлікту на сході України

Програма розвитку ООН в Україні розпочала масштабну роздачу гуманітарної допомоги найбільш нужденним внутрішнім переміщеним особам (ВПО) та людям, які знаходяться у зоні конфлікту, у тому числі на територіях, що тимчасово не підконтрольні українській владі.
Першочергове право на отримання допомоги мають представники найбільш вразливих категорій населення, зокрема люди з обмеженими можливостями, багатодітні сім’ї, матері-одиначки, діти-сиріти, вагітні жінки та пенсіонери.
Загалом, більш ніж 25,000 продуктових наборів було роздано у містах з великою концентрацією ВПО, серед яких Харків; Сєверодонецьк, Сватове, Старобільськ і Біловодськ у Луганській області; Нікополь, Кривий Ріг, Марганець і Томаківка у Дніпропетровській області; Пирятин, Лохвиця, Решетилівка, Полтава, Кременчук і Комсомольськ у Полтавській області; Слов’янськ, Артемівськ, Красноармійськ, Білецьке, Краматорськ, Костянтинівка та Дружківка у Донецькій області.

Окрім того, 23 соціальні заклади у Луганській області (включаючи будинки пристарілих, лікарні, психоневрологічні будинки та інтернати), які знаходяться на територіях, що тимчасово не підконтрольні українській владі, отримали гуманітарну допомогу, що складається з 4,734 продуктових та 5,063 гігієнічних наборів, від Агентств системи ООН, зокрема Програми розвитку ООН, Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ) та Фонду Народонаселення ООН. До цієї безпрецедентної допомоги лише два заклади, розташовані на цих територіях (у Слов’яносербському районі Луганської області) отримали підтримку. Доставку допомоги координувала організація «Міжнародна допомога та розвиток, Інк».
У січні 2015 року Програма розвитку ООН планує розширити допомогу ВПО і роздати ще 30,000 продуктових наборів в таких містах України, як Одеса, Дніпропетровськ, Дніпродзержинськ, Новомосковськ, Павлоград, Запоріжжя, Мелітополь, Бердянськ, Приморськ, Мелітополь, Ізюм, Лозова та інших.

Загальний бюджет гуманітарної допомоги становить 1,6 млн. дол. США, наданих Церквою Ісуса Христа Святих Останніх Днів в Україні. До складу гуманітарної допомоги входять продуктові набори (60 000 шт.), набори теплого одягу для дорослих (8 000 шт.), набори теплого одягу для дітей (8 000 шт.), набори постільної білизни та ковдри (16 000 шт.).

«Допомога внутрішньо переміщеним особам та якнайшвидше відновлення критичної соціальної інфраструктури в східній регіонах України є пріоритетом для Програми розвитку ООН. Ми надали продуктові набори та предмети першої необхідності 30,000 особам і наше першочергове завдання – забезпечити, щоб всі нужденні отримали допомогу», - наголосила Ініта Пауловіча, Заступник Постійного Представника Програми розвитку ООН в Україні.

«Метою всіх проектів, у яких наша Церква бере участь, є допомога людям, а також медичним та інтернатним закладам, будинкам для бездомних осіб тощо. Україна, як ніколи, має велику потребу в цьому в ці непрості часи», – зазначив пан Колін Маклауд, Директор проектів Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів в Україні.

Фотозвіт: https://www.dropbox.com/sh/m0u0iwepndkypqf/AACqqQrz3ho2BJHxjWYXWxfwa?dl=0 надано Програмою розвитку ООН в Україні


Немає коментарів: