понеділок, 20 жовтня 2014 р.

Всеукраїнський тур фільму Олеся Саніна "Поводир" висунутого на премію "Оскар". Допрем’єрний показ

Велика подія в українському кіно! «Поводир» - фільм, який повинен подивитися кожен!
Оскарівський комітет України вибрав історичну драму "Поводир" режисера Олеся Саніна, для представлення України в 2014 році на 87-й церемонії вручення премії "Оскар" в номінації «Кращий фільм іноземною мовою».

Головні ролі в картині зіграли співачка Джамала, актори Антон Святослав Грін, Станіслав Боклан, Олександр Кобзар і американський актор Джефф Баррелл.

Шановні колеги, у вас є унікальна можливість зустрітися з творцями картини, задати питання і першими побачити фільм, який стане проривом в українському кіно. Вперше український фільм транслюватиметься з таким масштабом у всіх кінотеатрах країни.

Цікаво, що у фільмі використані документальні кадри в реальних декораціях. Фільм заснований на реальних подіях 30-х років. Зйомки проходили в багатьох українських містах.

Вперше в українському кіно буде застосований тіфлоперекрад - коментування візуальних елементів фільму, тобто передача словом того, що показано. Кожен незрячий зможе відвідати кінотеатр і «побачити» те, що відбувається на екрані. У фільмі «Поводир» показана доля людей, які позбавлені бачити барви світу. Фільм про любов, вірність, підлість і зраду в кращих традиціях голлівудського кіно.




Про фільм «Поводир»

В основі сюжету фільму - Україна, тридцяті роки. Американський інженер Майкл Шемрок разом із сином приїжджає до Харкова допомагати будувати соціалізм. Тут він закохується в актрису Ольгу Левицьку, на яку давно поклав око червоний комісар. За трагічних обставин американець гине, а його сина рятує від переслідувачів сліпий кобзар. Не маючи інших шансів вижити на чужині, хлопець стає поводирем. Їх подорож, повне небезпечних пригод, відбувається на тлі драматичних сторінок української історії та руйнування людських доль. Фільм про любов, вірність, підлість та зраду в кращих традиціях голлівудського кіно. Знято на основі реальних фактів і свідоцтв.

Головні ролі в картині виконали ДжеффБарелл, Станіслав Боклан, Антон Святослав Грін, Джамала та Олександр Кобзар. В епізодах знялися українські письменники Олександр Ірванець та Сергій Жадан, кобзар Тарас Компаніченко, більш 100 незрячих з усієї України та мандрівні музики київського, харківського і львівського кобзарських цехів. Продюсерами картини виступили Максим Асадчий, Ігор Савиченко і режисер Олесь Санін.

Перший фестивальний показ фільму «Поводир» відбувся 16 липня в рамках Національної та Міжнародної конкурсних програм Одеського кінофестивалю. «Поводир» був відзначений двома призами кінофестивалю. «Золотий Дюк» за «Кращу акторську роботу» одержав актор Станіслав Боклан за роль сліпого кобзаря Івана Кочерги. Також журі Національної конкурсної програми нагородило дипломом за візуальне рішення фільму оператора «Поводиря» Сергія Михальчука.

Національна прем'єра картини відбудеться 12 листопада 2014 року. Прокат запланований з безпрецедентним для національного кіно розмахом - фільм буде показаний в усіх кінотеатрах України.

Український Оскарівський комітет з 1 до 29 серпня проводив прийом заявок на участь у відборі фільму-номінанта, від України на премію Оскар в номінації «Фільм іноземною мовою» і прийняв до розгляду три фільми: «Плем'я» режисера Мирослава Слабошпицького, «Поводир», або «У квітів є очі»режисера Олеся Саніна та«Трубач» режисера Анатолія Матешко.
дивитися трейлер

http://vimeo.com/100509729

http://vimeo.com/67222106

Знімальна група:

Режисер-постановник - Олесь Санін

Сценарій - Олесь Санін, Олександр Ірванець, Ірен Роздобудько, Пол Волянський

Оператор-постановник - Сергій Михальчук

Художник-постановник - Сергій Якутович, Влад Одуденко

Композитор - Алла Загайкевич

Продюсер - Максим Асадчий, Ігор Савиченко, Олесь Санін

В ролях:


Антон Святослав Грін (Пітер Шемрок)

Станіслав Боклан (Іван Кочерга)

Олександр Кобзар (Володимир)

Джамала (Ольга Левицька)

ДжеффБаррелл (Майкл Шемрок)

Федір Стригун (майстер Богдан)

Ірина Саніна (Орися)

Олег Примогенов (Ситник)


Країна виробник: Україна
Виробництво PRONTO FILM на замовлення Державного агентства України з питань кіно

Кінодистрибуції: компанія B &HFilmDistribution

Офіційний сайт фільму: http://povodyr.com/ua

Офіційна Facebook-сторінка: https://www.facebook.com/theguide2013



Немає коментарів: