вівторок, 5 листопада 2013 р.

Бути продовженню дії старої АЕС?

18 листопада о 14:00 за адресою: Миколаївська обл., м. Южноукраїнськ, Палац культури
"Енергетик", пройде громадське обговорення питання продовження терміну експлуатації енергоблоку No.1 Южно-Української атомної електростанції (далі - ЮУ АЕС) у понадпроектний термін.
На сьогоднішній день, на цьому енергоблоці ще не завершено виконання всіх заходів, передбачених Звітом з періодичної переоцінки безпеки енергоблоку, не проведено повну та незалежну оцінку впливу роботи ядерного реактору на довкілля. Також, не проведено консультації з громадськістю України та сусідніх держав, як цього вимагає міжнародна Конвенція Еспо.


Ваша підтримка та активна участь у процесі громадського обговорення може зіграти вирішальну роль. Просимо Вас долучитися до цього процесу та повідомити знайомих та близьких про громадські слухання, які відбудуться 18 листопада у м.Южноукраїнську, прийняти активну участь у обговоренні під час слухань, вимагати проведення незалежної оцінки впливу на довкілля до прийняття остаточного рішення щодо продовження енергоблоку N1 ЮУ АЕС, вимагати забезпечення Ваших прав на безпечне довкілля та участі у прийнятті
екологічно важливих рішень.
Також, Ви можете долучитися та висловити свою думку на відкритому засіданні  Колегії Держатомрегулювання де буде прийматися рішення щодо продовження терміну експлуатації ЮУ АЕС No.1, подзвонивши за тел.: (044) 254-33-75 в термін до 16:00 25 листопада 2013 року. Контактна особа - Семиног Ірина Вікторівна, секретар Колегії. Засідання Колегії відбудеться 28 листопада 2013 року об 11:00 в м. Києві.

*Якщо Вам небайдуже питання збереження довкілля і Ви хочете взяти участь у громадських слуханнях, просимо зареєструватися за тел. 093 775 05 80, Вербицька Тетяна. Бажаючих, які будуть їхати з Києва буде забезпечено транспортом.*


Немає коментарів: