понеділок, 22 липня 2013 р.

П’ять експонатів з колекції Херсонського обласного краєзнавчого музею будуть представлені на виставці «Велике і Величне»


З 23 липня до 23 вересня у м.Києві проходить Всеукраїнський міжмузейний проект «Grand and Great/Велике і Величне», в якому бере участь і Херсонщина.

Сусiдня область надасть п’ять експонатів з колекції Херсонського обласного краєзнавчого музею. А саме, «Стела кам’яна» (Кіммерійська культура X–VIII ст. до н. е. с.Садове, Білозерського району, що знайдена Дмитром Яворницьким до 1892 року.
Зроблена із вапняку, за допомогою тесання та шліфування. Висота пам’ятки - 71см, ширина - 29см, товщина - 14см), «Статуя – антропоморф, кам’яна» (Скіфська культура IV ст. до н. е. смт Верхній Рогачик. Знайдена та передана до ХОКМ начальником Краснознам’янської експедиції ІА АН УРСР Григорієм Євдокимовим у 1991 році. Зроблена із вапняку, за допомогою тесання та шліфування. Висота - 118см, ширина - 48-57см, товщина - 21см), «Скульптура кам’яна»
(Середньовіччя. Місце знахідки та час знахідки невідомі. Зроблена з граніту, за допомогою тесання та шліфування. Висота – 80см, ширина - 40см, товщина - 20см), «Скульптура кам’яна» (VI - IX ст. Місце знахідки та час знахідки не встановлені. До Херсонського музею надійшла до 1910 році. Зроблена з вапняку, за допомогою різьби та рельєфу. Висота – 105см, ширина -16см, товщина – 15см), а також «Статуя кам’яна» (VI - V ст. до н. е. Скіфська культура. с.Братолюбівка Горностаївського р-ну. Випадкова знахідка 1977 року. Зроблена з вапняку, за допомогою різьби та плаского рельєфу. Висота - 140см, ширина - 55см, товщина - 20 см).

P.S. Будет ли представлен музей Старфлотские казармы, неизвестно. А может там и нет подлинных раритетов?!


Немає коментарів: