вівторок, 23 липня 2013 р.

Журналісти досліджували ефективність управління Донеччиною

Ініціативна група журналістів оприлюднила результати оцінки ефективності управління Донецькою областю головою Донецької обласної державної адміністрації Андрієм Шишацьким.

Проект було виконано в рамках підготовки до програми Донецької обласної громадської організації "Донецький інститут інформації" - "Media for Good Governance" та оприлюднено на сайті "Донецька правда".

Авторами виступили журналісти Олексій Мацука, Катерина Яковленко, Віталій Сизов, Катерина Жемчужнікова.
Протягом 3-х тижнів журналісти працювали над підсумковим документом, який частинами публікувався на сайті "Донецька правда".

Як зазначають автори, їм вдалось зібрати максимальну кількість доступної громаді інформації на основі якої було підготовлено 7 статей, що характеризуються казус-факторами, які стались під час управління регіоном Андрієм Шишацьким з 2011 по 2012 роки.

 


Журналісти надали власні висновки, структура яких базується на принципах Good Governance: прозорість, гнучкість, інвестиції, консенсус, рівність, результативність, підзвітність.

Даний проект є першою практикою застосування стандартів оцінки ефективності управління ООН Good Governance у громадській сфері на Донеччині. Ці стандарти дозволяють знайти причини, з яких деякі ініціативи губернатора, в тому числі такі, що на перший погляд здаються логічними та корисними, можуть гальмувати розвиток суспільства, бути неефективними.

"Наша головна задача - надати читачам та громаді інформацію для осмислення, а Шишацькому - привід для визначення спектру можливостей, серед яких повинні з'явитись нові, до сьогоднішнього дня не реалізовані", - кажуть журналісти.

В проекті було визначені сильні та слабкі сторони управління регіоном губернатором та надані практичні рекомендації.

Звіт у форматі pdf доступний за адресою.
Джерело : Донецький інститут інформації

Автор : Олексій Мацука

 



Немає коментарів: