четвер, 6 червня 2013 р.

Много ідей для майбутнього Миколаєва

Засідання робочої групи проходило в форматі «Світове кафе» - «надання форми нашому майбутньому через обговорення сутності справи». На цей раз в засіданні групи взяли участь як її активні члени, так і ті, хто за звичай делегує своїх представників або до цього часу утримувались від участі. До участі в засіданнях робочої групи приєднується все більше начальників департаментів та управлінь, депутати Миколаївської міської ради. До участі в діяльності робочої групи долучився Сергій Михайлович Ісаков – голова депутатської фракції Миколаївської міської організації Політичної партії «Третя Сила».

Метою засідання робочої групи було зафіксувати максимальну кількість ідей та міркувань членів робочої групи щодо таких розділів проекту стратегії сталого розвитку як «Місія та бачення міста Миколаєва», «План дій (проекти)», «Індикатори виконання» та включити їх у відповідні розділи проекту стратегії. Модератором засідання була як завжди Людмила Руденко-Кардаш,
виконавчий директор Миколаївського міського фонду ЛАСКА «Сприяння економічним і соціальним реформам». Передумовами обговорення запропонованих розділів стратегії було таке:
Перед усім брались до уваги інтереси майбутніх поколінь та збереження навколишнього середовища
Проекти, які запропоновувались в рамках реалізації проекту стратегії сталого розвитку, передбачали можливість залучення партнерів та різноманітних ресурсів

Якими ж були ключові меседжі засідання? «Миколаїв – транспортний вузол» вже не викликало такого позитивного ставлення як раніше, оскільки миколаївці вже зрозумілі негативні наслідки подібного позиціонування міста для якості свого життя. Навіть незважаючи на пресловуте «створення робочих місць». Більше захоплення визивали такі формулювання, як «Людина, мешканець міста – в центрі всього», «формування комфортного життєвого простору», «Миколаїв як культурний центр». Найбільше ідей проектів було запропоновано в сфері культури, в соціальній сфері, в сфері туризму.

Вже наприкінці червня ц.р. всі напрацювання робочої групи з розробки проекту стратегії сталого розвитку будуть розміщені у відкритому доступі на різноманітних Інтернет-ресурсах для їх більш ширшого обговорення, в т.ч. на громадських слуханнях та підготовки проекту стратегії до винесення на сесію Миколаївської міської ради.


Людмила Руденко-Кардаш, виконавчий директор 
Миколаївського міського фонду ЛАСКА
«Сприяння економічним і соціальним реформам».


Немає коментарів: