середу, 15 серпня 2012 р.

Навчальний телеканал ТАК-TV підкорює «цифру»

Телевізійний Академічний Канал Коледжу преси та телебачення стартував із цифровим мовленням на території Миколаївської області.


«З моменту, коли ми увімкнули цифрове мовлення, Телевізійний Академічний Канал мовитиме на території Миколаївської області 24 години на добу у супер якості. Так що, це перш за все робота для телеглядачів і я думаю, що ми будемо більш цікавими, більш швидкими», - зазначив Гліб Головченко, генеральний продюсер телекомпанії ТАК-TV під час урочистого старту мовлення телеканалу в цифровому форматі.

Перехід до цифрового формату мовлення став можливим після перемоги телеканалу ТАК-TV у

конкурсі на отримання ліцензії на здійснення регіонального цифрового мовлення у серпні 2011 року. Отримання ліцензії дало можливість не лише покращити якість, а й значно збільшити аудиторію телеканалу, адже тепер телеканал ТАК-TV є найбільшим недержавним мовником на території Миколаївської області.

Виходячи з того, що сам по собі телеканал ТАК-TV є унікальним явищем не тільки для Миколаївщини, але й для всієї України (перший та єдиний ефірний навчальний телеканал, що належить вищому навчальному закладу – Коледжу преси та телебачення), унікальним був і старт цифрового мовлення – в прямому ефірі в аналоговому та цифровому форматі відбувся запуск цифрового мовлення та засідання Громадської ради телекомпанії ТАК-TV під час «Телевізійного прес-клубу з Глібом Головченко». Варто також підкреслити, що громадська рада телекомпанії була створена на вільних засадах та включає в себе провідних фахівців з різних галузей – освіти, спорту, культури, органів місцевого самоврядування та ін.

«Ми знали, що буде розмова про це і подивилися, які переваги нам дає цифрове телебачення. В першу чергу, що привабило мене, те, що цифрове телебачення має розділення на тематичні пакети. Це перша перевага, яку повинні розуміти будь-які освітяни, не тільки вищих навчальних закладів. Друге – це те, що можливий прийом телевізійного сигналу через Інтернет. Це якісно може сьогодні поліпшити дистанційне навчання. Я думаю, при цифровому телебаченні буде ще більше можливостей для розвитку навчання», - говорить Ганна Каськова, заступник начальника Управління освіти і науки Миколаївської облдержадміністрації, член Громадської ради телекомпанії ТАК-TV.

«Дуже приємно, що Миколаївщина йде сучасними технологіями, і те, що є можливість збільшити кількість каналів. В тому числі будуть і спортивні канали. І ми зможемо дивитися не лише футбол, баскетбол, а і інші види спорту. У нас в Миколаєві проходить більше 60 чемпіонатів України з різних видів спорту, але все це по телебаченню ми дуже рідко бачимо, частіше, це лише невеличкий анонс. Дуже б хотілося б, щоб ці змагання транслювали від початку до кінця, щоб ці зйомки були сучасними і це дасть можливість більше залучати дітей займатися спортом», - висловив свою думку Олександр Садовський, начальник управління фізичної культури і спорту Миколаївської ОДА, член Громадської ради ТК ТАК-TV.

Під час прямого ефіру також було передано цифрове обладнання найбільшому кабельному оператору Миколаєва. «Ми розуміємо, що впровадження цифрового мовлення в Миколаєві також супроводжується певними технічними впровадженнями. Тож, для того, щоб наші телеглядачі – абоненти кабельних мереж по всій області - могли побачити наш цифровий канал в своїх домівках, ми всіляко співпрацюємо по технічному забезпеченню з операторами кабельного телебачення. Головне для нас – щоб жоден з наших телеглядачів не залишився без можливості дивитися свій улюблений Телевізійний Академічний Канал».

Однак не тільки більш якісну картинку та якісніший звук отримають телеглядачі телеканалу ТАК-TV, в цифровому форматі зміниться і концепція мовлення. «Головна функція телеканалу – освітня – залишиться без змін, – говорить програмний директор телеканалу ТАК-TV Катерина Бобир.- Але ми хочемо збільшити кількість програм для глядачів середнього та старшого віку, адже в той час, коли наша головна аудиторія – молодь – знаходиться на навчанні, їхні бабусі і дідусі знаходяться вдома і дивляться наш канал. Крім того, Миколаївщина славиться своїми музикантами, тож ми хочемо збільшити кількість музичних програм, в яких будуть задіяні місцеві виконавці. Сьогодні молоді талановиті музиканти та співаки дуже часто не мають доступу на телебачення тому, що не мають грошей для зйомок нових кліпів та їх ротації – ми хочемо знайти таких виконавців та дати їм можливість показати себе. Тож новий цифровий сезон Телевізійного Академічного Каналу буде дуже цікавий, енергійний та… добрий… Адже ми впроваджуємо телебачення добра».

Олена Фібіх, головний редактор телеканалу ТАК-TV, директор департаменту з навчальної та наукової роботи Коледжу преси та телебачення: «Головна мета нашого телеканалу – надання умов для відточення професійних навичок студентами Коледжу преси та телебачення тастудентами факультетів журналістики іншими вищими навчальними закладами. Виходячи з того, що цифрове мовлення – це цивілізаційний етап розвитку телебачення в усьому світі, логічним є те, що Телевізійний Академічний Канал переходить на цифровий формат, адже сьогодні ми повинні навчати майбутніх журналістів роботі з новітніми технологіями».

 



Немає коментарів: