вівторок, 24 квітня 2012 р.

Рух ЧЕСНО взяв в полон чергову партiю

Учасники руху «Чесно» та лідер партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко підписали угоду продотримання критеріїв «Чесно» при формуванні списків та висуванні кандидатів у мажоритарнихокругах.

Політична партія «Громадянська позиція» та учасники громадського руху «Чесно», виходячи зі спільнихцінностей щодо важливості проведення чесної виборчої кампанії та формування професійного і якісногоскладу Верховної Ради, домовилися про наступне:

– громадські активісти в рамках кампанії «Фільтруй Раду!» проведуть незалежне та чесне дослідженнякандидатів зі списку партії та мажоритарників, підтриманих «Громадянською позицією» на предметвідповідності їх критеріям

доброчесності кандидата:

  1. Відсутність фактів порушень прав і свобод людини

  2. Непричетність до корупційних дій

  3. Прозорість задекларованих доходів та майна та їх відповідність способу життя

  4. Незмінність політичної позиції відповідно до волевиявлення виборців

  5. Особисте голосування в парламенті

  6. Участь у засіданнях парламенту та роботі комітетів (останні три критерії будуть застосовуватися докандидатів, які є чинними депутатами).

Також рух «Чесно» зобов’язується всебічно інформувати українців про результати дослідження кандидатіввід партії.

Зі свого боку партія «Громадянська позиція» бере на себе зобов’язання дотримуватися критеріїв «Чесно»при формуванні списків та висуванні кандидатів у мажоритарних округах, відкрити списки до початкуреєстрації у ЦВК та виключити зі списків депутатів, які, за результатами громадської перевірки, невідповідатимуть критеріям.

В угоді також йдеться, що партія готова забезпечити виконання критеріїв своїми депутатами у наступномупарламенті.

Ще одним з пунктів угоди є домовленість про організацію спільного форуму лідерів провідних політичнихсил та лідерів громадянського суспільства для забезпечення справжнього діалогу.

Нагадаємо, в квітні понад 150 громадських організацій-учасників руху ЧЕСНО звернулися до провіднихполітичних сил України з пропозицією співпраці в рамках кампанії громадського аудиту кандидатів удепутати – «Фільтруй Раду!». Громадські активісти запропонували політикам провести консультації щодоформування майбутніх політичних списків та висування кандидатів у мажоритарних округах.

Результатом таких переговорів має стати вироблення дієвих механізмів, за допомогою яких виборці зможутьвпливати на формування політичної пропозиції, а політичні сили зможуть убезпечитися від появикорупціонерів та шахраїв у своїх списках, та, відповідно, у наступному складі Верховної Ради.

 



Немає коментарів: