вівторок, 22 листопада 2011 р.

Відкрита дискусія: «Зупинимо туберкульоз в Україні». Анонс

24 листопада о 16.00  Прес-центр Коледжу преси та телебачення, вул. Даля 11-А, 3-й поверх
Програма обговорення:

¨ Які проблеми в сфері подолання епідемії ТБ в Україні є пріоритетними для регіону? Кого вони торкаються в першу чергу?

¨ Які з них можуть бути подолані шляхом впровадження рішень на регіональному рівні?

¨ Хто ці рішення повинен/може ухвалити і як цього досягнути?

¨ Які конкретно заходи зі сфери адвокації можуть допомогти, і хто може в них взяти участь?

До дискусії запрошені представники медичних, ділових, управлінських, релігійних та медійних кіл області: чиновники, редактори, лікарі та управлінці.

Участь у роботі також візьмуть: представники Фонду «Інтелектуальна перспектива», БФ «Розвиток України» (Основний реципієнт гранту Глобального фонду) та інших міжнародних та національних організацій. Після обговорення передбачено неформальне спілкування, під час якого можна буде з’ясувати перспективу впровадження міжнародних проектів допомоги Україні, зокрема щодо ресурсів, які надає Глобальний фонд для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією для Миколаївської області.



Результати дискусії використовуватимуться для визначення завдань проектам Фонду «Інтелектуальна перспектива» та обласного «центру здоров’я», що починають свою роботу на Миколаївщині наступного року і повинні привернути увагу до боротьби з єдиною хворобою, епідемія якої визнана в Україні на законодавчому рівні. Йдеться про привернення уваги як людей, які ухвалюють рішення (політики, чиновники, представники інших організацій) так і широкої громади, розголос серед якої зможе мобілізувати зусилля місцевої влади, НУО та ЗМІ заради допомоги лікарям і пацієнтам

Відкрита дискусія відбудеться в рамках реалізації проекту «Адвокація: мобілізація політичної волі», що покликаний залучити громадські організації, засоби масової інформації, державні установи та місцеві органи влади, а також інші впливові структури в кожному регіоні України до співпраці заради подолання розповсюдження туберкульозу в Україні.

Проект фінансується БФ «Розвиток України» в рамках реалізації Програми «Зупинимо туберкульоз в Україні» проекту 9 Раунду Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією.


Немає коментарів: