суботу, 7 травня 2011 р.

Ми – народ-переможець!

Сьогодні, 7 травня, з нагоди 66-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні в Орденській залі Генерального штабу Збройних Сил України відбулася урочиста церемонія вручення державних та відомчих нагород ветеранам.
В урочистій обстановці Міністр оборони України Михайло Єжель нагородив державними нагородами та відомчими відзнаками групу ветеранів Великої Вітчизняної війни.
– Ми низько схиляємо голову перед тими, хто нам дав можливість сьогодні жити, працювати, ростити дітей і онуків. Все це - тільки завдяки вам, шановні ветерани, – наголосив глава оборонного відомства.
Михайло Єжель підкреслив, що військовослужбовці Збройних Сил України є гідними нащадками ветеранів.
- Наші військовослужбовці завжди раді бачити і вітати вас, ветеранів, у своїх колективах, - додав глава вітчизняного оборонного відомства.
Вітаючи ветеранів, Міністр оборони України підкреслив, що День Перемоги – одне з головних свят у нашій державі.

– Ми пишаємося вашим подвигом! Ми перемогли! Ми – народ-переможець!, – наголосив Михайло Єжель.

Глава вітчизняного оборонного відомства тепло привітав присутнього у залі капітана 1-го рангу у відставці Михайла Софронова, якому в цьому році виповнилося 102 (!) роки.

У свою чергу Михайло Леонтійович від імені ветеранів привітав усіх присутніх з 66-ю річницею Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Він побажав своїм бойовим побратимам міцного здоров’я, а молоді - бути такими ж, як ветерани, мужніми і стійкими у боротьбі за незалежність, свободу і військову могутність держави.

За дорученням Президента України – Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України Віктора Януковича за мужність і самовідданість, виявлені в боротьбі з фашистськими загарбниками у період Великої Вітчизняної війни, вагомий особистий внесок у справу соціального захисту ветеранів, багаторічну громадську діяльність Міністр оборони України Михайло Єжель вручив орден Богдана Хмельницького І-го ступеня полковнику у відставці Володимиру Пічугіну, орден Богдана Хмельницького ІІ-го ступеня - генерал-майору у відставці Володимиру Мельнику, орден Богдана Хмельницького ІІІ-го ступеня - генерал-лейтенанту у відставці Борису Парафейнікову.
За особистий внесок у справу розвитку Збройних Сил України, мужність і героїзм, проявлені у роки Великої Вітчизняної війни, багаторічну бездоганну службу і працю, зразкове виконання службового обов’язку та з нагоди Дня Перемоги Михайло Єжель нагородив відзнакою Міністерства оборони України “Знак пошани” генерал-майора у відставці Миколу Гиренка. Відзнакою Міністерства оборони України – медаллю “За сприяння Збройним Силам України” були нагороджені генерал-майор авіації у відставці Геннадій Котельников та полковник у відставці Микола Огороднійчук.
Від імені керівництва Генерального штабу Збройних Сил України ветеранів з Днем Перемоги привітав тимчасово виконуючий обов’язки першого заступника начальника Генерального штабу Збройних Сил України генерал-лейтенант Володимир Артюх.
Від імені начальника Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних Сил України генерал-полковника Григорія Педченка за особисту мужність, проявлену у роки Великої Вітчизняної війни, багаторічну бездоганну службу, вагомий особистий внесок у військово-патріотичне виховання молоді генерал-лейтенант Володимир Артюх вручив почесний нагрудний знак “За доблесну військову службу Батьківщині” Герою Радянського Союзу генерал-майору у відставці Івану Селіфонову. Почесним нагрудним знаком “За заслуги перед Збройними Силами України” було нагороджено полковника у відставці Михайла Дворнікова, полковника у відставці Михайла Драгицького, капітана 1-го рангу у відставці Михайла Софронова та підполковника у відставці Андріана Галябарника.
Департамент преси та зв’язків із засобами масової інформації Міністерства оборони України


Немає коментарів: