четвер, 24 червня 2010 р.

ДИСКРИМІНАЦІЮ ПАСАЖИРІВ З БОКУ АВТОСТАНЦІЙ БУДЕ ПРИПИНЕНО

Антимонопольний комітет України зобов'язав Міністерство транспорту та зв'язку України розробити та затвердити порядок визначення вартості обов'язкових автостанційних послуг та розміру автостанційного збору.
З цього приводу Мінтрансзв'язку має ввести в дію відповідний нормативно-правовий акт, попередньо погоджений із Комітетом та іншими органами влади.

Як встановив Комітет, на сьогодні відсутній єдиний порядок розрахунку вартості автостанційних послуг. Як наслідок, автостації стягують зі споживачів різну й необґрунтовану плату за свої послуги. Вартість послуг коливається в межах 10-60 відсотків вартості пасажирського квитка. Розмір автостанційного збору формується залежно від вартості проїзду та загальної виручки перевізника, а не від фактичних витрат автостанцій.
Коментуючи прийняте рішення, Голова Антимонопольного комітету України Олексій Костусєв зазначив: «Існуючий механізм формування вартості автостанційних послуг та збору дискримінує пасажирів, і йдеться про тисячі, якщо не мільйони таких випадків. Цю систему необхідно впорядкувати нормативно, припинити безлад, що має місце. Принциповим у цьому питанні є позиція нового керівництва Мінтрансзв'язку, яке, впевнений, виконає рішення Комітету».
На засіданні Комітету повноважний представник Мінтрансзв'язку визнав порушення та висловив готовність виконати рішення.


Немає коментарів: