четвер, 3 червня 2010 р.

Хотим дикую природу

Для висвітлення проблеми зникнення біорізноманіття було обрано таких рідкісних представників флори та фауни України: бурий ведмідь, зубр, беркут, морський коник та першоцвіт борошнистий. Всі вони – живі істоти, яких залишилося дуже мало, або які майже зовсім зникли з природи України.
Нова інформаційно-просвітницька кампанія, що має назву «Ми вирізаємо їх з нашого життя», організована Всеукраїнською громадською організацією «Асоціація природоохоронних територій України» та підтримана Організацією Об’єднаних Націй в Україні. З цією кампанією Україна приєднується до більш ніж 100 країн, які проводять численні громадські та медійні заходи на підтримку Міжнародного року біорізноманіття.
Оголошуючи 2010-й рік Міжнародним роком біорізноманіття, ООН прагне привернути увагу громадськості до необхідності збереження біорізноманіття. Ніколи біологічні види не вимирали так швидко. Це вимирання у більшості пов’язане з діяльністю людини: забрудненням та виснаженням водних ресурсів, зміною та деградацією місць мешкання та глобальною зміною клімату. Тисячі видів – від жаб до горил, від величезних рослин до маленьких комах - знаходяться під загрозою.
Основними завданнями кампанії «Ми вирізаємо їх з нашого життя» є донести до населення важливість проблеми зникнення видів тварин та рослин - представників біорізноманіття України. Наголос робитиметься на тому, що люди, які є частиною природи та тісно пов’язані з біорізноманіттям, самі створюють загрозу вимирання, з якою сьогодні стикаються рідкісні види рослин та тварин в Україні, таким чином, дії кожного з нас можуть допомогти біорізноманіттю вижити.
Організатори кампанії сподіваються привернути увагу українців до унікальної краси та багатства наявного біологічного різноманіття у власній країні та заохотити пересічних громадян, організації та урядові установи вживати заходів, які потрібні для збереження біорізноманіття. Кампанія підкреслює невідкладність змін та створює можливості для усвідомлення того, що саме тепер варто почати діяти, бо разом ми можемо змінити ситуацію на краще, якщо активно залучатимемось до заходів спрямованих на збереження біорізноманіття.


Немає коментарів: