пʼятницю, 4 червня 2010 р.

Змієрія - 2010

Сегодня можно услышать от каждого родителя в украинских семьях: сколько можно сидеть за компьютером, марш на свежий воздух! Новое время привнесло новые проблемы, одна из них гиподинамия, когда  дети, да и взрослые отучаются двигаться. Киевские педагоги предлагают в этих условиях события, которые на базе дедовских увлечений, прививают привычки у детей к отдыху на природе. Об этом репортаж нашего столичного корреспондента Т.Солнечной.


Дивовижна повітряна вистава в небі над Пирогово 


В рамках святкування Дня столиці та Дня Києва в Музеї народної архітектури та побуту України, я кий відомий під назвою Пирогів, пройшов відкритий фестиваль повітряних зміїв «Змієрія - 2010».
Безліч киян зібралося в музеї під відкритим небом, на галявині біля вітряків, для того щоб помилуватися цим видовищем. Деякі не просто спостерігали за дійством, а приєднувалися до нього і починали запускати свої заздалегідь приготовані повітряні змій поза конкурсною програмою.
Під час фестивалю в небо піднялися десятки різноманітних повітряних зміїв різних розмірів та кольорів. Більш ніж 50 школярів прийняли участь у цьому фестивалі. Вони змагались за звання найкращого змієнавта цього року.
За результатами змагань журі присудило перше місце команді ЦПР Святошинського району, друге – команді Центру науково-технічної творчості молоді «Сфера» Оболонського району, а третє почесне місце посіла команда з міста Першотравневськ Дніпропетровської області.
Поруч зі школярами свої саморобні літаючи конструкції запускали й дорослі професійні змієнавти. Це було особисто красиве видовище. Подробиці дивитись у нашому фоторепортажі.


Немає коментарів: