вівторок, 11 червня 2024 р.

В Опері "Італійські перлини" з'явились




8 червня до Дня Проголошення Італійської Республіки Одеський національний театр опери та балету презентував спільний творчий проєкт (Україна-Італія) «Італійські Перлини». 
Виставі передувала прес-конференція, яка, крім питань підготовки концертного проєкту, висвітлила аспекти щодо співпраці Одеської національної опери та італійських партнерів; плани гастрольної діяльності театру; питання організації та проведення Міжнародного конкурсу оперних співаків (серпень-вересень 2025 року).

У прес-конференції взяли участь генеральна директорка - художня керівниця Одеського національного академічного театру опери та балету Надія Бабіч, головний диригент театру Василь Коваль, головний запрошений диригент театру Хірофумі Йошіда (Японія), диригент Одеської національної опери Ігор Чернецький та високі гості: Надзвичайний та повноважний посол Італійської Республіки в Україні П’єр Франческо Зазо із дружиною Світланою Зазо та Віце - посол Італійської Республіки в Україні доктор Франческо Песке, Директор Італійського інституту культури в Україні Карло Колонелла, представник Почесного консульства Італійської республіки в Одесі Пьер Луїджі Курті , продюсер агенції «Opera Production C. D.» Енріко Копеде та інші офіційні особи.

Наразі оговорили чимало важливих питань, пристали на думку про подальшу співпрацю. Визначили також найближчу мистецьку спільнодію з італійськими партнерами: вже у новому, 215-му сезоні, в рамках відзначення 100-річчя з дня смерті Джакомо Пуччіні готуватиметься прем’єра одноактних опер «Джанні Скіккі» та «Сестра Анжеліка».



Немає коментарів: