понеділок, 15 квітня 2024 р.

Моя хата з краю: хто винен у засміченні траси Одеса-Рені




Мешканці села Саф’яни неодноразово зверталися до керівництва Саф’янівської ОТГ через Засмічення узбіч траси М-15 Одеса-Рені. З початком повномасштабного вторгнення більшість портів опинилися окупованими, тому удар прийняли Дунайські порти: Ізмаїл, Рені, Усть-Дунайськ. Це викликало великий потік далекобійників, які, за словами місцевих жителів, засмічують 
трасу.

Ізмаїльська районна рада запевняє, проблема підкріплюється відсутністю майданчиків для відстоювання великовантажного транспорту. Служба автомобільних доріг не організовує належні умови для перебування водіїв, відсутні туалети, душі й смітники.

«Водії викидають сміття просто неба, де їм заманеться. А на будь-які обурення відповідають одне: «Нам однаково. Сьогодні ми знаходимось тут, а завтра – вже в іншому місці». Саф’янівська сільська рада неодноразово зверталась до Служби автомобільних доріг, аби вони вжили заходів щодо створення необхідних умов для перебування водіїв. Проте, САД своїх зобов’язань не виконує, тому вирішення цього питання лягло на Саф’янівську громаду», – повідомляє керівництво ОТГ.

Та чи варто звинувачувати лише далекобійників? За даними управління громади, лише 30 домогосподарств з 1355 села Саф’яни уклали договори з КП «Джерело» на вивіз сміття.

“Виникає питання, куди інші власники 1325 домогосподарств викидають своє сміття? Випадково не в лісосмуги, не на цвинтар та в поля, які громада теж вже неодноразово прибирала?», – каже керівництво ОТГ.

Варто зазначити, що працівники соціальної сфери та управління житлово-комунального господарства Саф’янівської сільської ради неодноразово власними силами розчищали узбіччя та вивозили сміття на санкціоноване звалище. Однак засмічення наполегливо продовжується і доводиться прибирати 
знову і знову.
Д.Філіпчук, студентка.


Немає коментарів: