понеділок, 29 квітня 2024 р.

Телеграм не бажає нам перемоги




"Телеграм" без попередження заблокував ряд ботів, які використовували українські урядові організації, зокрема спецслужби. Ми давно попереджали про повну заангажованість цього популярного серед українців месенжеру. ТГ - як постачальник новин в Україні навіть популярніше за його батьківщину, РФ.

Одразу ж ряд реальних акаунтів і ще більше ботів почали намагатися пояснити це критикою Телеграму з боку української влади щодо відсутності співпраці з мережею у боротьбі з російською пропагандою. Дивний приклад стокгольмського синдрому. Щось на зразок пояснення введення російських військ потребою захисту російськомовних.
«Сьогодні керівництво платформи Telegram необґрунтовано заблокувало низку офіційних ботів, які протидіяли військовій агресії росії проти України, в тому числі, заблоковано «Головний бот розвідки». Це відбулося всупереч правилам і публічним заявам, які керівництво Telegram публічно декларувало. Незважаючи на блокування нашого боту, ваші персональні дані – в безпеці», – йдеться у заяві ГУР.


Українській владі, зокрема і через залучення платформи Apple, вдалося знайти рішення щодо блокування російської пропаганди в ТГ. Звісно, це не сподобалося ФСБ і вони нагнули Дурова заблокувати те, що пов'язане з Україною. Перш за все з військовими діями. Логічно очікуючи, що частина суспільства сприйме це не як атаку з боку російських спецслужб, а за принципом "не варто було критикувати". Дуже легко прораховується.

Жити й бити русню без телеграму - можливо.

Офіційні канали зв'язку з ГУР: gur_official@proton.me

Signal: +38 096 945 53 41

WhatsApp: +38 096 945 53 41




Контакти СБУ та ЦПД можна знайти у них на сайті. Слід надавати перевагу іншим контактам, ніж на ТГ. Довіряйте лише офіційним джерелам!


Немає коментарів: