четвер, 29 лютого 2024 р.

Вболівальники повернулись на українські футбольні стадіони




Через два роки після початку повномасштабної війни України проти Росії, футбольні вболівальники повернулись на стадіони. Минулого тижня пройшли перші матчі у цьому календарному році.

На момент 18-го туру не всі команди змогли розмістити на своїх домашніх стадіонах фанатів, але з кожним туром ми зможемо побачити любителів футболів у різних куточках України.

Для отримання дозволу для запрошення вболівальників, кожний клуб мав отримати дозвіл від обласних військових адміністрацій. Головний фактор - укриття в радіусі 500 метрів від стадіону. Кількість фанатів на стадіоні залежить від розміру цього укриття, тобто скільки одночасно людей там може перебувати.

Наприклад, у Дніпрі місцевий клуб вирішив не приймати фанатів взагалі. Найбільше місце на стадіоні отримали київське Динамо та Оболонь, по 2000 та 1500 відповідно. А також Чорноморець, який може розмістити 2000 фанатів на своєму стадіоні.

Менше всього, 450 фанатів, може запросити ЛНЗ, а також Металіст 1925, Зоря та Колос - по 500.

Кожен клуб сам виставляє ціни на квитки. У минулому турі прайс був наступним:


Рух - від 150 до 800 грн
Верес - 200 грн
Олександрія - 100 грн
Оболонь - 100 грн



Шахтар, який зіграє у цю неділю домашній матч проти Кривбасу, продає квитки від 200 гривень за Standard, і по 500 за VIP.

Деякі з клубів також передають певний відсоток з продажу квитків на ЗСУ.

Сподіваємося, що з кожним тижнем все більше й більше фанатів футболу будуть мати змогу відвідати домашні матчі улюбленої команди. Подивившись матчі з уболівальниками, можна сказати що відчув стару атмосферу, коли у мирний час фанати вели свої команди до перемоги. Так цікавіше навіть дивитись матч, та й самим футболістам грати.

Також, окрім футболу, і в інших видах спорту в Україні почали пускати фанатів на місця проведення матчів. Наприклад, у баскетболі та волейболі вже з початку 2024 року з’явились уболівальники.

Марк Головченко,

студент "одеської політехніки"




Немає коментарів: